Egy új fénykardforma is feltűnhet a Star Wars The Acolyte sorozatban

Egy új fénykardforma is feltűnhet a Star Wars The Acolyte sorozatban

Nem csak kardként funkcionál majd Vernestra Rwoh fegyvere.

Befutott a The Acolyte első előzetese, amelyet ugyan elképesztően sokan láttak, de nem feltétlenül lehet rá büszke a Disney. Az adatok alapján világosan látszik, hogy rengeteg rajongónak egyáltalán nem tetszik ez a kedvcsináló. A 8 milliós megtekintés mellé 163 ezer like, és 340 ezer dislike párosul, ami roppant rossz arány.

Mindenesetre el kell fogadnia mindenkinek a tényt, hogy hamarosan megtekinthető lesz a széria első évada, amelyben úgy tűnik egyetlen Jedi sincs biztonságban. Lesz egy másik érdekessége is egyébként ennek a sorozatnak, mivel egy új fénykardformát is bemutatnak majd az egyik epizódban. Bár a fénykardról úgy tartják, hogy régebbi, mint a Jedik, ez a misztikus, kyber-erővel működő fegyver mind a Jedikhez, mind a Sith-ekhez is kötődik. Minden fénykardpenge egyedi, nem utolsósorban azért, mert a tulajdonosa kötődik a benne lévő kyberkristályhoz. A fénykard használata sokkal inkább hasonlít a bennünk rejlő erő kiaknázására, mintsem egy pengével való 'hadonászásra'.

Ezeket olvastad már?

Az elmúlt 25 000 év során a jedik és a sith-ek nem kevesebb, mint hét fénykardformát fejlesztettek ki – köztük különböző szekvenciákat és stílusokat, amelyek lehetővé teszik a harcos számára, hogy saját erősségeihez és gyengeségeihez igazodjon. Obi-Wan Kenobi például a III. forma (Soresu) szinte páratlan mestere volt, míg Mace Windu a VIII. forma (Vaapad) egyetlen ismert használója. Sok Jedi testre szabta a fénykardját, teljesen új fénykardtípusokat hozva létre, amelyek tökéletesen illeszkednek az adott formához. Most viszont úgy tűnik bemutatják a nyolcadik formát, amely hamarosan a képernyőn is megjelenhet.

Vernestra Rwoh a High Republic jedijei között egyfajta csodagyerek volt, néhány évszázaddal a Star Wars előzménytrilógia eseményei előtt. Vernestra szokatlanul érzékeny volt az Erőre, és emiatt arra ösztönözték, hogy újraalkosson egy olyan fénykardtípust, amelyet hagyományosan a sötét oldallal társítottak – a fénykorbácsot. Vernestra képes aktiválni egy kioldót, aminek hatására a fénykardját körülvevő energiamező szétoszlik – lényegében a pengéjét egy hosszú, csillogó fénycsóvává alakítja át.


Rebecca Henderson, mint Vernestra Rwoh a The Acolyte sorozatban

Vernestra lila fénykard-korbácsa felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult, amikor a Jedik összecsaptak a Drengir nevű húsevő növényi lényekkel. A Drengirek a Sith-ek ősi szövetségesei, ráadásul képesek manipulálni a közeli növényeket és indákat, hogy fegyverként használják őket, de Vern fénykorbácsának megvolt a rugalmassága ahhoz, hogy a több irányból érkező támadások ellen is védelmet nyújtson. Tessa Gratton és Justina Ireland legújabb Star Wars-regényéből (Defy the Storm) azonban kiderül, hogy Vernestra ügyessége a fénykorbáccsal kapcsolatban idővel és gyakorlással folyamatosan javult.

A Star Wars The Acolyte-ban Rebecca Henderson játssza Vernestra Rwoh-t, ezért kíváncsian várjuk, hogy mit hoznak ki belőle a készítők.

Kövess Minket!



Gamer szótár