Egy reklám buktatta le, hogy mikor számíthatunk a Silent Hill 2 remakere

Egy reklám buktatta le, hogy mikor számíthatunk a Silent Hill 2 remakere

Bár a Konami hallgat a megjelenési dátumról, de a GameStop reklámja egy nem várt információt is elkotyogott.

A Konami egyik legambíciózusabb projektje kétség kívül a Silent Hill második részének felújítása. A munkálatokat a Bloober Teamre bízták, akik legutóbb november végén számoltak be a játékról, bár olyan sok mindent akkor sem osztottak meg a rajongókkal. Mindenesetre az mindenképpen jó hírnek számít, hogy zökkenőmentesen haladtak a fejlesztéssel, tehát valószínűleg a menetrend szerint megy minden, így a megjelenési dátum sem nagyon változhat majd. Bár ez utóbbival kapcsolatban még semmilyen konkrétumot nem közölt a kiadó.

Ezeket olvastad már?

A Sony egy blogposztban megerősítette már, hogy mikor jöhet az év legvártabb remake-je: „Minden felsorolt játék 2024-re van betervezve a publikáció idején [gondolva itt a PlayState-re]”. Persze azért gyorsan hozzátették azt is, hogy a változás jogát fenntartják, de idén februárban a sorozat producere is azt mondta, hogy már a fejlesztés utolsó fázisában tartanak, szóval a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy még idén befut a játék. 

Nagyon úgy néz ki egyébként, hogy nem is olyan sokára már tényleg újra átélhetjük majd a 2001-es kaland remake változatát. A GameStop reklámjában ugyanis 2024 év végére datálják a játékot.

Egyesek egyébként nincsenek teljesen mértékben elragadtatva a lengyel fejlesztőcsapattól, mert bár a Layers of Fear és az Observer közkedvelt játéknak mondható, olyan kevésbé jól sikerült címeket is kiadtak a kezeik közül, mint a The Medium és a Blair Witch. A másik meglepő dolog, hogy valószínűleg erősebb vas kell majd a Silent Hill 2 remakehez, mint az újjávarázsolt Resident Evil 4-hez.

Azt sem árt kihangsúlyozni, hogy a Bloober Team csak a fejlesztéssel foglalkozik, míg a licenc továbbra is a Konaminál maradt. Ez azt jelenti, hogy elsődlegesen csak a Konami oszthat meg információkat a címmel kapcsolatban.

Kövess Minket!



Gamer szótár