Sokkolják az embereket a Micimackó: Vér és méz 2 első értékelései

Sokkolják az embereket a Micimackó: Vér és méz 2 első értékelései

Elképesztő, hogy mennyivel jobban tetszik ez a bennfenteseknek, mint az első próbálkozás.

A cikk írásának pillanatában a Micimackó: Vér és méz 2 (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2) a Rotten Tomatoes-on 100%-os értékelését kapott – 6 kritikustól. Ez még semmi, ugyanis a közönség által megszavazott pontszáma is magas – 82%-on áll. Csak összehasonlításképpen: az elődje a kritikusoktól 3, a nézőktől pedig 50%-ot kapott.

Ezeket olvastad már?

A folytatást tehát abszolút dicséret illeti, legalábbis azoktól mindenképp, akiknek volt már lehetősége megtekitenie. Luke Y. Thompson az AV Clubtól úgy fogalmazott, hogy olyan ez a film a mozik punk rockja. Molly Henery a The Blogging Banshee-től a meta horror zord darabjának nevezte, amely biztosan meglepi a közönséget.

Nem volt azonban mindenki elájulva ennyire a második felvonástól. Volt, aki szerint a Blood and Honey 2 elődje olyan alacsonyra tette a lécet, hogy szinte lehetetlen lett volna nem felülmúlni azt. Ennek ellenére Mary Beth McAndrews hatalmas előrelépésnek nevezte a folytatást az első alkotáshoz képest. A film azonban a komikus és furcsa jellege ellenére még mindig túlságosan komolyan veszi saját magát.

A koncepció egyébként először azzal vált ismertté, hogy a népszerű gyerekmeséket vették alapul hozzá. Miután az 1926-os Micimackó-könyv közkinccsé vált, és már bárki felhasználhatta a történetet, Frake-Waterfield meglátta a lehetőséget, és azonnal élt vele. A kis költségvetéssel készült Vér és méz a sok pocskondiázás ellenére mégis nagy sikert aratott. Az első filmet a Fathom Events forgalmazta, és mindössze néhány száz moziban vetítették le csak, de még ígyis összehozott 1,75 millió dollárt az Egyesült Államokban. Nemzetközi szinten további 3,91 millió dollár bevételt termelt, így a 100 ezer dolláros költségvetéshez képest ez parádés teljesítmény, és nem is volt kérdéses a folytatás. A film Christopher Robint (Róbert Gida) követi, aki visszatér a Százholdas pagonyba. Öt évvel korábban viszont magára Micimackót és Malackát, hogy főiskolára járhasson, és ennek következtében kíméletlen gyilkosokká váltak.

A folytatásban Micimackó és Malacka újabb ámokfutásra indul – de további karakterek is feltűnnek majd, mint például Tigris. Ezúttal azonban a történet Róbert Gida gyermekkori szülővárosában játszódik. Bosszút akarnak állni, amiért az első film eseményei után felfedte jelenlétüket a világ előtt.

Kövess Minket!



Gamer szótár