Halálra ítélték egy kínai játékkiadó volt vezetőjét

Halálra ítélték egy kínai játékkiadó volt vezetőjét

A bíróság a lehető legsúlyosabb ítéletet hozta meg az ügyben.

2020 decemberében történt egy tragikus eset, mely során a Yoozoo Games – elsősorban böngésző és mobiljátékokat fejlesztő cég – alapítója és ügyvezetője – Lin Qi – kórházba került, majd nem sokkal ezt követően elhunyt. Ez megrázta az egész videójáték-ipart, azonban hamar tovább fajultak a dolgok, ugyanis bebizonyosodott, hogy gyilkosság történt, mivel Qi halálát mérgezés okozta, amit valószínűleg Xu Yao – a vállalat filmes részlegének vezetője – adhatott be neki. Ekkor le is tartóztatták a gyanúsítottat, később pedig vádat emelt ellene a bíróság, aminek az ítélete nemrég került kihirdetésre.

A közel négy év után közzétett ítélet szerint halálbüntetés vár Xu Yaóra, aki a vádak alapján a tragédia időszakában több munkatársának is megpróbált ártani, hogy ezzel rendezze a munkahelyi vitákat, azonban a többiek szerencsés módon túlélték a mérgezést. Yaónak köze van a nemrég debütált A 3-test-probléma sorozathoz is, ugyanis ahogy már említettük, ő vezette a Yoozoo Games filmes részlegét, akik megszerezték A háromtest-probléma regény, és a folytatáshoz szükséges megfilmesítési jogokat. Így már közvetetten egy valós haláleset is kapcsolható a Netflix nagy sikerű sorozatához, mely a Trónok Harca alkotóinak következő nagy dobása.

A kínai sajtó egyébként tudni véli, hogy Xu Yao hatalmas rajongója volt a Breaking Bad – magyarul Totál szívás – című sorozatnak, így innen inspirálódhatott a mérgezéssel kapcsolatban.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.