Újraindítják A Karib-tenger kalózai szériát

Újraindítják A Karib-tenger kalózai szériát

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger kalózai producere nyilatkozott őszintén.

A legendás szakember a ComicBooknak osztotta meg gondolatait, amikor is a Top Gun és a Karib-tenger kalózai című franchise-ok jövőjéről kérdezték.

„Nehéz megmondani. Nem lehet tudni, de tényleg.” – magyarázta Bruckheimer, utalva arra, hogy melyik térhet vissza előbb a mozivászonra.

„Nem tudod, hogyan jönnek össze a dolgok. Egyszerűen nem tudhatod, mert a Top Gun esetében ott van [Tom Cruise], aki egy ikonikus és zseniális színész, és vajon hány filmet csinál még a Top Gun előtt, azt nem tudom megmondani. De a Kalózokat is újraindítjuk, így azt könnyebb összerakni, mert nem kell bizonyos színészekre várni.”

Ezeket olvastad már?

A Disney még mindig keresi a módját, hogyan adhatná el újra a nagysikerű franchise-t. Ayo Edebirit szemelték ki egy női főszereplőnek szánt Karib-tenger kalózai filmre. A színész állítólag a stúdió első számú jelöltje Anne szerepére, aki egyike lesz az elrejtett kincseket kereső fiatal kalózoknak. Edebiri A mackó (The Bear) című sorozatában Sydney Adamu bőrébe bújva nyújtott Emmy-díjas alakításáról ismert. Emellett elismert szinkronszínész, akinek a hangja felcsendült már a Big Mouth-ban, a Clone High-ban, a Pókember: A Pókverzumon átban, és a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káoszban is.

A Karib-tenger kalózai új része egyébként már 2011 óta fejlesztés alatt áll. A projekt azonban megrekedt, miután Johnny Deppet eltávolították a volt feleségével, Amber Hearddel kapcsolatos pereskedés miatt. 2018-ban a Disney megpróbálta újraindítani a franchise-t a Deadpool íróival, Rhett Reese-zel és Paul Wernickkel, de ezek a próbálkozások sikertelenek voltak. A stúdió aztán 2020-ban egy spinoffot szeretett volna tető alá hozni Margot Robbie vezetésével. Két évvel később Bruckheimer elárulta, hogy két forgatókönyvet is kidolgoztak – egyet Margot Robbie-val, egyet nélküle.

2023 szeptemberében Craig Mazin, a The Last of Us showrunnerje megerősítette, hogy egy új Karib-tenger kalózai-film elkészítésén dolgozik.

„Felvetettük, és azt gondoltuk, kizárt, hogy beveszik, túl fura. És mégis bevették! Aztán Ted Elliot írt egy fantasztikus forgatókönyvet, majd megtörtént a sztrájk, most pedig mindenki várakozik.” – magyarázta Mazin.

A pletykák szerint a Disney még azt sem vetette el és megfontolja, hogy visszahozza Deppet Jack Sparrow kapitány szerepében. A karakter azonban nem főszereplőként, hanem mellékszerepben tűnne fel. A következő Karib-tenger kalózai-filmnek még nincs megjelenési dátuma.

Kövess Minket!



Gamer szótár