A RuneScape alkotójának új MMO-jában megengedett lesz a botolás, de egy csavarral

A RuneScape alkotójának új MMO-jában megengedett lesz a botolás, de egy csavarral

Egyre izgalmasabbnak ígérkezik az idén debütáló játék.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Andrew Gower – a RuneScape alkotója – közel 10 éven át dolgozott a színfalak mögött egy új MMO-n, ami a Brighter Shores nevet kapta. A játék sok mindenben hasonlít Gower korábbi legendás címére, és kiadó abban reménykedik, hogy már 2024 harmadik negyedévében elénk tárhatják a kész alkotást, ami teljesen ingyen elérhető lesz bárki számára. A Brigther Shoresban megtalálhatóak lesznek a tipikus RPG-funkciók – mint például a különböző osztályok vagy a mellékfoglalkozások –, a középpontjában pedig egy magával ragadó, később bővíthető történet áll majd. A fejlesztőknek megannyi tapasztalat van a hátuk mögött, így igyekeztek megoldást találni a korábbi játékoknál felmerülő problémákra is, melyek közül az egyik legjelentősebb a botolás volt.

Ez azt jelenti, hogy a játékosok különböző programok segítségével utasítják a karakterüket, hogy az végezzen el bizonyos feladatokat akkor is, mikor ők éppen nincsenek gép előtt. Ezáltal igazságtalan előnyre tehetnek szert, és a rendszerrel végeztethetik el a piszkos munkát. Gower megértően fordul a botolást preferálók felé, és úgy gondolja, hogy számos esetben jogosan nyúlnak ilyen eszközökhöz a játékosok, ezért egy mindenki számára kedvező megoldással igyekeznek előállni. Elárulták, hogy a Brigther Shoresban legális lesz a botolás, sőt, be lesz építve a játékba. Segítségével elvégezhetünk különböző feladatokat akkor is, mikor éppen kivagyunk jelentkezve.

„Beállítható a karaktered, hogy akkor is tevékenykedjen, amikor éppen ki vagy jelentkezve. Nem kell órákat és órákat töltened azzal, hogy magasabb szintre lépj. Lehet, hogy te harcolsz, miközben a karaktered esténként horgászik, vagy fordítva" – magyarázza.

Ezek hallatán felmerül bennünk a kérdés, hogy akkor mi értelme lesz a gép előtt ülnünk, hogy mi végezzük el a feladatokat? Erre a válasz az, hogy amikor botolunk, akkor a fejlődésünk lassabb lesz, valamint a tevékenységek hatásfoka is jóval alacsonyabb, így jobban megéri személyesen elvégezni azokat. Ezek tudatában egyre inkább várjuk, hogy végre nagyobb betekintést nyerhessünk ebbe az MMO-ba.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár