Ha ez igaz, a legjobb remakek között lesz a Max Payne 1 & 2

Ha ez igaz, a legjobb remakek között lesz a Max Payne 1 & 2

A legjobb remakek közé emelkedhet az amúgyis klasszikus franchise első két része, a pénzen legalábbis nem fog múlni.

2012-ben találkozhattunk utoljára Max Payne-nel, azóta viszont nem sokat tudtunk a karakterről, viszont legalább annyi kiderült, hogy a Remedy Entertainment fel akarja újítani az első két részt, ámbár sokkal többet ezt követően sem tudtunk meg a koncepciójukról. Egészen mostanáig, ugyanis a stúdió beszámolója szerint a fejlesztés költségvetése hasonlóan nagy lesz, mint a nemrég megjelent Alan Wake 2 esetében.

Ezeket olvastad már?

A Remedy korábban megállapodást kötött a Grand Theft Auto-t és Red Dead Redemptiont is jegyző Rockstarral, és ennek fejében újraalkothatják a Max Payne első és második felvonását. A hírek szerint a két remake PC mellett a jelen generációs konzolokra is megjelenik majd. A Remedy a fejlesztésért felel első sorban, míg a Rockstar finanszírozza teljes egészében a projektet. Mindkét címhez a Remedy által létrehozott Northlight játékmotort használják fel, amelyet a rajongók már a Control és az Alan Wake 2 során is megcsodálhattak. Talán kevesen tudják, de az eredeti Max Payne-játékok is szintén a Remedy és a Rockstar együttműködésének eredményeként jöttek létre, majd a Rockstar kapott az alkalmon és saját kútfőből nekilátott a Max Payne 3-nak is bő tíz esztendővel ezelőtt.

Azt egyelőre hivatalosan nem tudni, hogy mekkora volt az Alan Wake 2 fejlesztési költségvetése, de finn elemzők körülbelül 70 millió euróra taksálják, amelyből 20 millió eurót fordítottak marketingre. Ezzel lehet tehát számolni a Max Payne 1 & 2 remakek esetében is. A pénzügyi eredményekről beszámoló Tero Virtala vezérigazgató szerint az Alan Wake 2 már megtérítette az Epic Games Publishing által eszközölt befektetések jelentős részét, miután 2023 végéig több, mint egymillió darabot adtak el belőle. A játék október 27-én jelent meg kizárólag digitális kiadásban PC-n az Epic Games Store-on keresztül, de mellette PlayStation 5-re, valamint Xbox Series X és S konzolokra is napvilágot látott, és még így is a Remedy leggyorsabban fogyó alkotása lett.

„Ahogy a Control is bizonyította, egy nagyszerű minőségű játéknak kiváló hosszú távú eladásai lehetnek, és arra számítunk, hogy ez az Alan Wake 2 esetében is így lesz.” - tette hozzá Virtala.

Ami a Max Payne 1 és 2 remakeket illeti, Virtala szerint a fejlesztőcsapat jelentős előrelépéseket tett az elmúlt esztendő során. Elmondása alapján a felújított változatok jelentős új játékok lesznek, nagy potenciállal, amit az Alan Wake 2-höz hasonló fejlesztési költségvetés tesz lehetővé. A két felvonás 2024 első felében lép a fejlesztés következő szakaszába, és így egyiknek sincs még megjelenési dátuma.

Kövess Minket!



Gamer szótár