Helldivers 2 köntösbe öltözhet a Control – ilyen lesz a Project Condor

Helldivers 2 köntösbe öltözhet a Control – ilyen lesz a Project Condor

Nem lesz ingyen ebéd a Remedy Control spinoffja, de cserében nem is kell kiüríteni a pénztárcánkat, ha beneveznénk a természetfeletti co-opba.

Az Alan Wake 2 sikerén felbuzdulva a Remedy Entertainment februárban visszavásárolta a játékainak jogait a 505 Gamestől. Az így függetlenné váló fejlesztő cég továbbra sem önállóan fogja kiadni a játékait. Ezzel kapcsolatban a legutóbbi pénzügyi jelentésük is tartalmaz pár infót: lesz együttműködésük a jövőben a Tencenttel és a Rockstar Gamesszel is. A hangsúly viszont egyértelműen azon lesz mostantól, hogy nagyobb kreatív kontrolljuk legyen az olyan címek felett, mint a Control folytatása vagy az egyelőre Condor kódnéven futó spinoff. Ez pedig remélhetőleg még jobb játékokat eredményez majd.

A már említett Condor például kifejezetten érdekes lesz. Hiszen a Remedy általában egyjátékos kalandokat készít, melyeknek története jól körülírt karakterek körül forognak. Ezzel szemben ez a projekt egy négyfős, kooperatív PvE lesz a Control világában –várhatóan valami olyasmi, mint a Helldivers 2. A játékot eredetileg 2021-ben jelentették be, azóta pedig igen keveset árultak el róla. Az év elején volt egy olyan pletyka, hogy FBC: Firebreak névre hallgathat majd, melyben az FBC a Federal Bureau of Control (~ Szövetségi Ellenőrzési Hivatal) rövidítése lehet. Azonban ez a mai napig nem nyert megerősítést. Sőt, pénzügyi beszámolójában a Remedy továbbra is Condorként hivatkozik az immáron gyártásra kész állapotban lévő címre.

Ezeket olvastad már?

Bár nem tudni, hogy pontosan mikor jön a Condor, azt már igen, hogy nem lesz ingyen ebéd. A pénzügyi beszámoló egy prémium játékot kapunk majd, melynek a kezdőára alacsonyabb lehet a szokásosnál. Ezt követően pedig mindenféle frissítések, tartalmi bővítések, talán még mikrotranzakciók is lesznek a Condorban. Vagyis a mostanában egyre divatosabb live service, azaz játék mint szolgáltatás modelljét követheti a Remedy a Condorral. Amivel egyébként nincs is baj, ha úgy csinálják, mint például a Helldivers 2 esetében az Arrowhead Game Studios is teszi. A jelek pedig arra utalnak, hogy ez a cél, tehát inkább hosszútávon gondolkoznak a játékkal kapcsolatban a Remedynél.

Továbbá még egy rövidke leírást is kaptunk arról, hogy hogyan illeszkedik majd a Condor a Controll világába:

„A Hiss-invázió után a Legöregebb Házat lezárták, mert az az illékony és veszélyes természetfeletti erők gócpontja. A Szövetségi Ellenőrzési Hivatal utolsó maradványa, akiknek ki kell állniuk és vissza kell venniük az irányítást, csapdába esett. Kétségbeesés dején kétségbeesett intézkedések kellenek. És mindenkire szükség lesz.”

A dokumentumok alapján a Condor PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re érkezik, vagyis várhatóan még a jelenlegi konzolgeneráció végéig napvilágot láthat.

Kövess Minket!



Gamer szótár