Mi a helyzet a BioShock 4-gyel?

Mi a helyzet a BioShock 4-gyel?

Rapture és Columbia után vajon milyen helyszínre kalauzolna minket a BioShock 4?

Január végén a State of Play-en végre megmutatta magát Ken Levin (BioShock, System Shock 2) új játéka, a Judas. A program le sem tagadhatná, hogy a BioShock atyjának keze alatt készül, túlzás nélkül, akár BioShock 4 is lehetne a címe az előzetes alapján. Pár napja pedig megjelentek az első beszámolók a játékról, hiszen néhány szerencsés zárt ajtók mögött kipróbálhatta a Judast. Élményeikről, a Judas felépítéséről, játékmenetéről a következő cikkben olvashatsz.

Az eddigi beszámolók alapján páratlan játéknak ígérkezik a Judas, de mi a helyzet a BioShock szériával? Ken Levin nélkül nem lesz már új rész? A jó hír, hogy de, a BioShock 4 készül. A rossz hír, hogy évek óta nem tudunk róla semmit. Még 2019-ben bejelentették, hogy a 2K Games kiadásában és a Cloud Chamber fejlesztésében folytatódik majd a BioShock-széria. Ennek már öt éve és azóta sem árultak el a projektről semmit. A Judas kapcsán a rajongók ismét a BioShock felől érdeklődnek, szerencséjükre pedig a 2K meg is válaszolja kérdéseiket. Volt, aki X-en (Twitteren) kérdezett rá, hogy mi a helyzet a játékkal? Bár a kapott válasz nem túl bőbeszédű, de egyértelmű.

A 2K Games még nem mondott le a szériáról, még mindig dolgoznak a programon. Ugyanakkor adja magát a kérdés, érdemes egyáltalán belevágni egy új BioShock fejlesztésébe Ken Levin nélkül? Túlzás lenne azt mondani, hogy tőle és csakis tőle lettek remek játékot az eddigi részek, de az tagadhatatlan, hogy ő volt az alapja mindennek. Az ő látásmódja és kreativitása nélkül... nem biztos, hogy egy új Bioshock epizód felérne elődjei szintjéhez.

Kövess Minket!



Gamer szótár