Putyin be akar törni a konzolpiacra, nem is akármilyen tervvel

Putyin be akar törni a konzolpiacra, nem is akármilyen tervvel

Nem semmi, hogy milyen elhatározásra jutott az orosz államfő.

Kiderült, hogy Vlagyimir Putyin, a régóta hivatalban lévő orosz elnök egy független videójátékos-ökoszisztémát szeretne létrehozni az országban, egy olyan hardver- és szoftverhálózat finanszírozásával, amelynek keretén belül Oroszország saját hordozható konzolokat hozna létre. Ezt a hírt az orosz kormányhoz közeli források hozták napvilágra, és állítólag ez azért került napirendre, hogy valamilyen módon megkerüljék a külföldi játékkonzolokra (PlayStation és Xbox) vonatkozó behozatali tilalmakat.

Ezeket olvastad már?

Tízéves küldetés

A PC Gamer által előásott jelentésekből derült ki, hogy Vlagyimir Putyin egyértelmű célja az orosz játékosok támogatása, ezt pedig egy külön hardver, szoftver és felhőalapú szolgáltatás révén szeretné elérni. Egy nemrégiben tartott gazdasági csúcstalálkozón Putyin utasította kormányát, hogy kezdjen el foglalkozni a témával, mérje fel a piacot, és álljon elő egy ütemtervvel – de egyesek úgy gondolják, hogy egy ilyen rendszer létrehozása a semmiből akár tíz évig is eltarthat.

Ez az idézet a Kommerszant című orosz hírportálból származik, amely hozzátette, hogy jelenleg nincs meg hozzá a megfelelő szakértelem az országban egy ilyen ötlet megvalósításhoz.

Oroszország már régóta kitartóan jelen van a játékiparban, különösen az esportban. A nemzet számos csapatot indított olyan címekben, mint a Counter-Strike, és nagy sikereket is elértek, viszont a gyártás és a fejlesztés tekintetében nem sikerült még igazán maradandót alkotni – a Tetris kivételével.

A modern korban az oroszok által készített és forgalmazott legnépszerűbb alkotás vitathatatlanul az Escape from Tarkov, egy fiktív világban játszódó extraction shooter, amelyet egy szentpétervári csapatnak köszönhetünk.

Kövess Minket!



Gamer szótár