LoL fekete bárányok: Íme 10 hős, akikkel márciusban a kutya se játszott

LoL fekete bárányok: Íme 10 hős, akikkel márciusban a kutya se játszott

Mindjárt itt a hó vége, úgyhogy nézzük is meg, melyik hősöket hanyagolta el a legjobban a közösség!

A jelenleg játszható 168 különböző hős között elkerülhetetlen, hogy néhány a háttérbe szoruljon. Az 5v5-ös formátum, a minden új Patch után gyorsan rögzülő meta és a karakterek alapvető különbségei miatt elég nehéz elérni, hogy minden hős elég szeretetet kapjon. A Riot mindig próbálja kiegyensúlyozni a hősöket nerfekkel és buffokkal, de sajnos az sem segíthet minden hősön. A Dot Esports és a LoLalytics információi alapján az alábbi karakterek voltak azok, akik ebben a hónapban a legelveszettebbeké váltak.

10. Quinn

Annak ellenére, hogy a LoLalytics az A-listás toplanernek közé sorolja, teljesen feledésbe merült a karakter, a maga 50,82%-os a győzelmi rátájával. Tény, hogy sosem volt rettentően népszerű hős a játékosok között, mégis meglepő, hogy potenciája ellenére ennyire lecsúszott a listán.

9. Singed

51,71%-os győzelmi rátája sem tudta megmenteni ettől a listától. Kapott egy kis buffot még a szezon elején, de az sem segítette a népszerűségét. Egy nagy buff kellene a megmentéséhez vagy pedig az Arcane közelgő második évada.

8. Corki

A hős időnként mindig megjelenik a proplay-ben, különösen kedvelt az LCK-ben, de úgy tűnik azokon a meccseken kívül nem sokan játsszák. A döntés nem meglepő, ha figyelembe vesszük a meglepően alacsony 46,63%-os győzelmi rátáját. A midlanernek sajnos többre van szüksége, mint néhány profi meccs.

7. Taric 

A magas, 52,57%-os győzelmi rátája ellenére kevesen játszanak a korábban erős támogatóval. Miután a Riot hozzányúlt a 13-as szezonban, a legtöbb játékos inkább más support karakter játszik helyette. 

6. Heimerdinger

Ez a yordle kicsit különleges, miután az egész listán ő a legtöbbet bannolt hős. Több pozíción is könnyen játszható, ettől függetlenül csak 50% körül mozog a győzelmi rátája. Magas statisztika vagy sem, a 13-as szezon nerfjei, majd a 14-es szezon elején kapott buffjai után még mindig nem találja a helyét a jelenlegi metában. 

5. Ryze

Faker hírhedt Rúnamágusa teljesen feledésbe meredt. Az, hogy pontosan mi történt vele és hogy miért esett 48,2%-ra a győzelmi rátája, sajnos senki sem tudja. Találgatni sokáig lehetne, de annál több segítségre lesz a karakternek szüksége.

4. Kennen

A yordle látványa a listán elég meglepő, hisz volt több időszak, amikor igazán közkedvelt volt a profi játékosok körében. Sajnos valahogy elvesztette a varázsát mára a karakter és emiatt 49,01%-os győzelmi rátájával rákerült erre a listára.

3. Ivern

Annak ellenére, hogy néha megjelenik az LEC-ben és a többi LoL-ligában, meglepően kevesen használják a karaktert. 51,28%-os győzelmi rátája nem is olyan rossz, de hát akkor miért is játszanak vele ilyen kevesen? A legtöbb játékos szerint, a kevésbé népszerű pozíciója és a bonyolult mechanikája miatt választják őt kevesen.

2. Ziggs 

Ziggs neve eléggé meglepő. Tény, hogy lehet vele is kell egy kicsit gyakorolni, de a nap végén megéri, miután nagyon erős ADC tud lenni. Emellett, ahogy azt korábban már az LCK-ben bemutatták, képességeivel könnyen átfordíthatja a teamfightokat és akár az egész meccs sorsát is. 

1. Skarner

A szegény skorpiószerű hős már több mint egy évtizede tagja a játéknak, ami miatt már kicsit elévült játékmenete és vizuális megjelenése is. Jelenlegi 47,33%-os győzelmi rátájával azonban nem kell aggódnia, mert április 3-án érkezik is majd a VGU-ja!

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.