Denis Villeneuve egy szívszorító utolsó kívánságot is teljesített a Dűne 2-vel

Denis Villeneuve egy szívszorító utolsó kívánságot is teljesített a Dűne 2-vel

Egyenesen a rendező laptopjáról nézhette meg a halálos beteg férfi a Dűne: A második részt.

Egy palliatív beteg utolsó kívánsága az volt, hogy megnézhesse Denis Villeneuve Dűne című filmjének második részét, mielőtt meghal. Ez a kérés eljutott a québeci filmrendezőhöz és csapatához, ezért csaknem két hónappal a film premierje előtt minden követ megmozgattak, hogy teljesíthessék a férfi utolsó kívánságát.

A végstádiumban lévő férfi a L'Avant jótékonysági szervezet alapítójának, Josée Gagnonnak mesélt arról, hogy elképesztően nagy mozirajongó, és nagyon szeretné még látni a Dűne második részét mielőtt magához szólítja őt az Úr – bízott benne, hogy megérheti a bemutatót, de mint kiderült a vizsgálatokból, már csak néhány hete maradt akkor hátra. A beszélgetést követően pedig azonnal szöget ütött a fejébe Gagnonnak a dolog:

„Azt gondoltam magamban, mit tehetünk ezügyben? Aztán a férjem emlékeztetett, hogy bármit megtehetek. Így hát posztoltam a közösségi médiában, és 12 órán belül kapcsolatba tudtunk lépni Villeneuve csapatával.” – mondta Gagnon a Global Newsnak.

Ezeket olvastad már?

A posztja eljutott Sébastien Pilote igazgatóhoz, aki ugyanebből a régióból származik, és az ő segítségével végül sikerült elérni Villeneuve stábját. A film producere, Tanya Lapointe, aki egyben Villeneuve felesége is, úgy gondolta, hogy vagy elrepítik a beteg férfit Los Angelesbe, vagy jelen lesz a montreali premieren.

„Mondtam neki, hogy ez nem lehetséges, már nem lehet őt elmozdítani, mert nincs sok neki hátra.”

Így elintézték, hogy Villeneuve asszisztense a rendező laptopjával együtt ellátogasson az ellátóközpontba.

„Versenyfutás volt az idővel, mert nem tudtuk, hogy mennyi ideje van még hátra.”

Az asszisztensnek sikerült. Megérkezett a Maison de soins palliatifs du Saguenay-ba, és miután mindenkivel aláíratott egy titoktartási szerződést, azt mondta a betegnek, hogy válasszon egy embert, akivel megnézheti a filmet. Ő a központ egyik gondozója mellett döntött.

„Mindenkitől elvette a telefonokat, és a filmet a laptopon játszotta le, csak kettejüknek a szobájában. Sem ő, sem én nem néztük meg. Ez volt az az igazán nagy dolog. Azt mondták nekem, hogy még az Egyesült Államok elnöke sem láthatta a bemutató előtt.” – mondta Gagnon.

A férfi le volt nyűgözve, és meghatódott, hogy mindenkit mozgósítottak és lehetővé tették számára ezt a csodát.

„Már korábban is nagy rajongója volt a filmnek, illetve a Dűne-univerzumnak, és annyira izgatott volt, hogy láthatja a folytatást.”

Kövess Minket!



Gamer szótár