Néhány napra vagyunk a Resident Evil 5 remake bejelentésétől?

Néhány napra vagyunk a Resident Evil 5 remake bejelentésétől?

Ha tényleg a Resident Evil 5 remake lesz a következő felújított Capcom-játék, reméljük jobb lesz, mint az eredeti!

Bár az év játéka címet nem nyerte el, a Resident Evil 4 remake 2023 egyik legjobb játéka volt, amit tárt karokkal fogadtak a játékosok és a kritikusok is, a kasszáknál pedig valósággal fosztogatásba kezdett a program. Nem is lehet kérdéses, hogy a Capcom folytatni szeretné nagy sikerű felújításait, már csak az a kérdés, hogy mivel? A rajongók egy része a Resident Evil 5-nek örülne, míg másik inkább a jóval korábbi Code Veronica játékokhoz nyúlnának vissza. Egyes jelentések szerint a Capcom jelenleg 5 különböző RE-játékon dolgozik, melyek között ott van a Resident Evil 9 és több remake kiadás is. A legfrissebb nyomok szerint ezek egyike lehet a Resident Evil 5 remake!

Szemfüles adatbányászok ugyanis kiszúrták, hogy a Capcom hozzányúlt picit a RE5 Steames adatlapjához, frissítették egyes elemeit, mint például a játék címét és egyes a programhoz kapcsolódó dátumokat is. Ez önmagában talán nem lenne még nagy dolog, de a Resident Evil 4 remake bejelentése előtt pontosan ugyanez történt, ez pedig máris elég volt ahhoz, hogy a rajongók felspanolják magukat és tűkön ülve várják az ötödik rész felújított változatának bejelentését.

Ezeket olvastad már?

Egyelőre persze a március végén érkező Dragon's Dogma 2-re koncentrál a kiadó, annak a fényét feltehetőleg semmivel sem akarják halványítani. Utána viszont, ha megjelent a játék és lecsengett a körülötte lévő kezdeti hype, jó eséllyel várhatunk a Resident Evil 5 remake bejelentésére, ami talán már jövőre a boltok polcaira is kerülne.

Ezt láttad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár