Nem csak rekordot döntött, de további tartalommal is bővül az Alan Wake 2

Nem csak rekordot döntött, de további tartalommal is bővül az Alan Wake 2

A fejlesztőcsapat közleményben tudatta mennyien vásárolták meg a játék, és további fontos információt is megosztottak.

Az Alan Wake 2 a 2023. október 27-i megjelenése óta 1,3 millió példányban kelt el, és ebbe beleszámítanak a PlayStation 5-ös, Xbox Series X és S-es, valamint a PC-s (Epic Games Store) eladások is, ezzel a Remedy Entertainment eddigi leggyorsabban fogyó játéka lett. Már a tavalyi esztendő végén lehetett látni, hogy jól sikerült a projekt, hiszen december 31-ig bezárólag sikerült elérni az egy milliós álomhatárt, utána viszont egy kicsit lelassult a folyamat, mert az utóbbi három hónapban csak 300 ezer darab talált gazdára a játékból – árulta el a fejlesztőcég.

Ezeket olvastad már?

Ettől függetlenül az Alan Wake 2 népszerűsége és sikere nagyon sokat jelent nekik, és megosztották azt is, hogy az első két hónapban 50%-kal több ment el belőle, mint az első részből, és több mint háromszor annyi digitális példányt adtak el, mint a Controlból az első négy hónapban. A Controlt mára viszont már 4 milliónál is többen vásárolták meg a 2019-es megjelenés óta, és mintegy 100 millió euró (nagyjából 40 milliárd forint) nettó bevételt termelt.

„Egy nagyszerű játék kiváló hosszú távú eladásokat tud generálni, és arra számítunk, hogy ez az Alan Wake 2 esetében is így lesz.

Folytatjuk az Alan Wake 2 promócióját és támogatását, hamarosan pedig két fizetős DLC is napvilágot lát hozzá, amelyek kibővítik a történetet. Emellett további frissítéseket is kiadunk hozzá, hogy naprakészen tartsuk a játékot.” – áll a Remedy közleményében.

Az Alan Wake 2 eladásai tavaly év végén egyébként komoly beszédtémát szolgáltattak, miután nem tudott betörni az amerikai lista első 20 helyezettje közé. Az Alan Wake 2 azonban nem jelent meg dobozos formában, és a kiadója, az Epic Games sem szolgáltat digitális eladási adatokat, így ez volt az oka, hogy az Alan Wake 2 lemaradt a toplistáról.

Viszont a játék máris megtérítette a fejlesztési és marketingköltségek jelentős részét. Most, négy hónappal a megjelenés után a Remedy vezérigazgatója, Tero Virtala azt mondta, hogy a cég elégedett az Alan Wake 2 eladásaival, bár úgy tűnik, hogy a projekt egyelőre még mindig veszteséges.

„Tovább fejlesztjük a játékot, hogy kiszolgáljuk a meglévő rajongókat és új játékosokat vonzzunk be, ezért arra számítunk, hogy továbbra is jól fogy majd.”

Kövess Minket!



Gamer szótár