Elkaszálták ingyenes játékukat az Alan Wake alkotói

Elkaszálták ingyenes játékukat az Alan Wake alkotói

Milliókat bukott a Remedy azon, hogy elkaszálták a játékukat. De talán a hamvaiból valami olyan születik, amiért megérte ez a kockázatos lépés.

2020-ban jelentette be a Remedy Entertainment, hogy egy ingyenes multiplayer alkotáson dolgoznak, ahol fontos szerephez jut a lövöldözés, valamint a történet is. Nem, most nem a Control spinoffról beszélünk, amelyet Condor kódnéven készítenek. Az ugyanis egy percig sem volt tervben, hogy ingyenesen jelenhetne meg. Arról nem is beszélve, hogy az inkább egy PvE co-op, mintsem egy klasszikus multi játék akar lenni majd. Ehelyett a sokáig csak Vanguard kódnéven ismert játékról van szó, amelyet a Tencenttel közösen csinál a Remedy.

Pontosabban csak csinált. A Vanguardot ugyanis tavaly elkaszálták, és mint az a Remedy pénzügyi beszámolójából kiderült, az erre fordított 7,2 milliót bukásként könyvelték el. Azonban azt pletykálták már novemberben is, hogy a Vanguard hamvaiból egy új játék, a Kestrel születhet meg. A Remedy pedig a beszámolójában elismerte ezt most. Ez alapján tényleg elengedték, hogy free to play legyen ez a cím. Ehelyett prémium játékot akarnak faragni belőle, ami inkább a kooperatív elemekre építkezik. Tehát bizonyos értelemben közelebb kerül majd a Condorhoz, bár nem tudni, hogy mennyire. Az árszabás arra enged következtetni, hogy 50-70 eurós címről lesz szó, ami nem a live service-re épít. Szóval azért arról nincs szó, hogy két „Helldivers 2-n” dolgoznának.

Ezeket olvastad már?

Azt biztosra vehetjük, hogy a Remedy saját kis univerzumán belül helyezkedik majd el a Kestrel – már ha egyszer továbblép az ötletelés szakaszából. Az, hogy jelenleg ebben a fázisban van a Kestrel, egyben azt is jelenti a Remedy dokumentumai alapján, hogy legfeljebb huszan dolgozhatnak rajta. És mivel az év elején kezdtek bele újra, valószínű, hogy még hónapokig nem is jut túl ezen a szakaszon.

Ennek fényében nehéz megmondani, hogy mégis mire kell számítani a Kestrel kapcsán. Megjelenési dátumról, platformokról beszélni teljesen értelmetlen lenne. Ugyanis technikailag még az is benne van a pakliban, hogy ismét újrakezdik, esetleg törlik a projektet. A Vanguardról pedig a műfaján túl nem sokat tudtunk. Szóval abban sem lehetünk biztosak, hogy az üzleti modellen túl mi az, amit a fiókba tettek az akkori ötletek közül, és mi az, amit biztosan nem fognak a Kestrelben megcsinálni.

Kövess Minket!



Gamer szótár