Végre a rendező is megszólalt a Pókember 4 kapcsán

Végre a rendező is megszólalt a Pókember 4 kapcsán

Nehéz eldönteni, hogy kit szeretnének jobban látni egy következő Pókember filmben a rajongók: Tom Hollandet vagy Tobey Maguire-t.

Már három esztendő eltelt a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home) óta, és egyelőre úgy tűnik még egyáltalán nem dőlt el a hálószövő sorsa az MCU berkein belül. Micsoda nosztalgiabomba volt a legújabb trilógiának az utolsó felvonása, hiszen Tom Holland mellett visszatért Tobey Maguire és Andrew Garfield is Pókemberként. Azóta viszont egyikük sorsáról sem lehet semmit tudni, pedig tervben van a Pókember 4, de nem csak egy színész neve került már szóba ezzel a filmmel kapcsolatban. Alapvetően mindenki Tom Hollandet várná vissza, hogy ismét jelmezt öltsön magára, de a kétezres évek elején Sam Raimi jegyezte az első trilógiát Tobey-val, és mivel már akkor nekiálltak ötletelni egy esetleges negyedik epizódot illetően, most újra felerősödött a szóbeszéd, miszerint elképzelhető, hogy végül zöld utat kap annak a történetnek is a folytatása.

4 a hollywoodi igazság?

Ez a koncepció ráadásul a rajongóknak is az ínyére lenne, hiszen sokan már majd másfél évtizede kérik a rendezőt, hogy vágjon bele a következő felvonásba. Sam Raimi éppen ezért a CBR-nek adott egy interjút a WonderCon során, és természetesen tiszta vizet öntött a pohárba a Pókember 4. részével kapcsolatban is, és sajnos azt kell mondjuk csalódást keltő választ adott a kérdésre. Persze hallott az ő és Maguire visszatéréséről szóló pletykákról, de jelenleg nem biztos benne, hogy a Marvelt érdekelné ez az ötlet, tekintve a Tom Holland által elért sikerekre.

„Olvastam róla, de valójában még nem dolgozom rajta. Úgy értem, a Marvel és a Columbia annyira sikeres a jelenlegi Pókember [filmekkel], és az ottani történettel, ezért nem tudom, hogy visszatérnének-e hozzám, és azt mondanák: 'Nos, emberek, mi is el tudjuk mesélni ezt a történetet!'. Ettől függetlenül imádom az összes új Pókember-filmet. Nagyon, szuper volt újra látni Tobey-t [Maguire] is benne.”

Ezeket olvastad már?

Érdekes módon Raimi még nem tett le teljes egészében arról, hogy egy napon megvalósulhat a saját Pókember-sorozatának negyedik epizódja. Jelenleg viszont nagyon kevés az esély rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a felek és utána a gyártásnak is nekiláthassanak.

„Én még nem beszéltem Tobey-val erről, de talán a Marvel vagy a Columbia Pictures már megtette. A Marvellel nem is olyan régen dolgoztam együtt a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmen. Szóval, jóban vagyok velük. Biztos vagyok benne, hogy hallanék róla, ha szeretnék elkészíteni, de kitudja mi a helyzet.”

A szuperhősfilmes alkotópáros legutóbbi filmje a Pókember 3. volt 2007 májusában. Vegyük figyelembe azt is, hogy Raimi és Maguire a múltban tettek már olyan kijelentést, ami alapján nem ésszerűtlen azt feltételezni, hogy a Pókember 4 végül utat találhat a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár