Még be sem mutatták a Polgárháborút, máris visszavonul a rendezője

Még be sem mutatták a Polgárháborút, máris visszavonul a rendezője

Az Ex Machina és a Polgárháború (Civil War) rendezője azt is megosztotta, hogy miért döntött így.

Nem sűrűn fordul elő olyasmi, hogy nagyszabású filmeket követően, melyeket a közönség is pozitívan fogad, valaki úgy dönt, elég volt. Alex Garlandnál viszont pontosan ez a helyzet, ráadásul a bejelentését két héttel azelőtt tette meg, hogy bemutatták volna a Polgárháborút. Elmondása szerint egyébként azért vonul vissza, mert elvesztette a szakma iránti szenvedélyét a legutóbbi filmjének forgatásának befejeztével.

„Semmi sem változott. Nagyon hasonló állapotban vagyok. Nem tervezem, hogy a belátható jövőben újra rendezni fogok.” – mondta Garland egy interjúban.

Ezeket olvastad már?

Oszd meg és uralkodj

A Polgárháború Kirsten Dunst és Cailee Spaeny főszereplésével áprilisban kerül a mozikba. A film újságírók egy csoportját követi nyomon, akik a túlélésért küzdenek egy második polgárháború által feldúlt Egyesült Államokban, ahol az amerikai kormány disztópikus diktatúrája szinte ellehetleníti az átlag emberek életét. A vásznon feltűnik még a két hősön túl Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson és Nick Offerman is – utóbbit például a The Last of Us sorozatból is jól ismerhetik egyesek, főleg mivel jól beolvasott a rajongóknak, akiknek nem tetszett az egyik epizód.

A premier előtti vetítések jól sikerültek, a sajtó 38 munkatársa már meg is írta véleményét, és jelenleg a Rotten Tomatoes oldalán 92%-on áll az alkotás. Ugyan rendezőként biztosan nem látjuk egy ideig Garlandot, és simán benne van, hogy többet már nem is ül le a kamera mögé, viszont a Warfare és a 28 évvel később (28 years later) forgatókönyveit még biztosan elkészíti. Mindez abból következtethető ki, hogy a Warfare-t Ray Mendozával közösen írja és rendezi, ezért nehezen elképzelhető, hogy lemondja ezt a projektjét.

A Polgárháború az eredeti április 26-i megjelenési dátumtól eltérően, két héttel korábban, április 12-én debütál a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár