Az Apple révén megvalósulhat a valódi Detroit: Become Human is

Az Apple révén megvalósulhat a valódi Detroit: Become Human is

Vagyis otthoni robotokat szeretnének szolgáltaba állítani a jövőben.

A Business Insider szerint a techóriás Apple új irányba szeretne elmozdulni, méghozzá egy nehéz időszakot követően, hiszen a vállalat egyszer csak – és valószínűleg azért, mert kudarcba fulladt – elvetette az önvezető autó fejlesztésére vonatkozó terveit, amelyeken már évek óta dolgozott. Továbbá szembe kellett néznie az Igazságügyi Minisztérium trösztellenes perével is. A DOJ által előterjesztett indítvány olyan állításokat tartalmaz, amelyek szerint a cég korlátozná a funkciókat a platformjain kívül, gyakorlatilag rákényszerítve a felhasználókat az Apple-termékek megvásárlására. Ez még nem minden: visszaesett az iPhone-eladások száma Kínában, és az EU 1,8 milliárd dolláros bírságot is kiszabott a zenei streaminggel kapcsolatos szabályok megszegése miatt.

Ezeket olvastad már?

Alighanem ezek együttese miatt a vállalat új irányba szeretne elmozdulni, és új koncepciókat szeretne felfedezni, illetve megvalósítani. Ez magában foglalja azt is, hogy a fókuszt a mesterséges intelligencia fejlesztésére helyezte át, főleg mivel a versenytársai (Google, a Microsoft és az OpenAI) mind előrébb járnak már ezen a területen. Egy másik lehetőség számukra a robotika, amely állítólag már 2019-től kezdve egyre nagyobb hangsúlyt kap náluk.

Játékból valóság?

Doug Field, aki jelenleg a Ford első számú embere, vezette a projektet, és általa olyan dolgokat vizsgáltak meg, mint a csendes drónok, amelyeket beltérben lehetne használni. Miután Field 2021-ben távozott a cégtől, az Apple robotikai részlege a Bloomberg szerint inkább a hazai termékekre koncentrált. Ez viszont egyelőre nagyrészt még csak elméleti stádiumban van, és nem világos, hogy az Apple által gyártott hazai eszközök eljutnak-e majd a fogyasztói piacra. Ennek ellenére vannak arra utaló jelek, hogy a vállalat errefelé orientálódik – és a végén még összehozzák a Detroit: Become Humanban látott otthoni robotokat.

Bennfentes források azt is állítják, hogy a korábbi önvezető autókhoz létrehozott operációs rendszert, nevezetesen a SafetyOS-t robotok számára is át lehet majd alakítani. Az persze most még nem világos, hogy az Apple otthoni robotikát érintő fejlesztései hova juthat el a következő évtizedben, de elvileg az egyik projekt egy mobil robotról szóló koncepciót is tartalmaz, amely követné a felhasználókat otthonukban. Egy másik pletyka pedig egy fejlett asztali eszközről szól, amely a robotika segítségével lenne képes mozgatni a kijelzőket.

Kövess Minket!



Gamer szótár