Bejelentették a Mátrix 5-öt, amely már rendezőt is kapott

Bejelentették a Mátrix 5-öt, amely már rendezőt is kapott

A Warner Bros. egyszer csak közölte, hogy jön a következő Mátrix film, de ezúttal nem a Wachowski testvérek állnak a kamera mögött.

Az eredeti trilógia a filmtörténelem egyik meghatározó darabjává vált az elmúlt majd három évtized alatt, azonban a Mátrix: Feltámadások esetében sok rajongó úgy gondolja, hogy jobb lenne, ha meg sem történik – ezzel pedig egyet tudunk érteni. Mindenesetre a Warner nem adja fel és úgy érzi van még kraft ebben a franchise-ban, ezért most az ötödik részt is megkapjuk. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Drew Goddard felel majd a forgatókönyvért, és a rendezésért is egyben.

Goddard, a rajongók által kedvelt író-rendező, akinek többek között olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Mentőexpedíció (The Martian), Ház az erdő mélyén (The Cabin in the Woods) és a Z világháború (World War Z). Ez lesz az első olyan Mátrix-film, amelyben nem vesznek részt közvetlenül az alkotók, Lana és Lilly Wachowski, bár Lana Wachowski executive producerként azért segíti majd a projekt megvalósulását.

Ezeket olvastad már?

Sajnos semmi többet nem tudtunk meg a produkcióról. Jelenleg a cselekmény részleteit titokban tartják – és az is kérdéses, hogy bárki visszatér-e az előző szereplőgárdából –, bár a stúdió szerint Goddard egy új megközelítéssel kereste meg a céget, hogy bővítse a franchise-t.

"Drew egy új ötlettel érkezett a Warner Bros-hoz, amelyről mindannyian úgy véljük, hogy hihetetlen módon folytathatja a Mátrix történetét, egyszerre tisztelegve Lana és Lilly több, mint 25 évvel ezelőtti alkotása előtt, emellett egyedi nézőpontot kínálva, amely a sorozat és a karakterek iránti saját szeretetén alapul. A Warner Bros. Discovery egész csapata izgatottan várja, hogy Drew elkészítse új Mátrix-filmjét, és hozzáadja vízióját ahhoz a kánonhoz, amelyet a Wachowskiak negyed évszázadon át építettek itt a stúdióban.” – mondta a Warner Bros. Motion Pictures produkciós elnöke, Jesse Ehrman.

Negyed évszázaddal ezelőtt, 1999-ben mutatkozott be a Mátrix első része, amely forradalminak számított, és talán ez a mai napig elmondható róla. A közönség szinte minden képzeletét felülmúlta a mondanivalója, de a mindent elsöprő speciális effektek és Keanu Reeves meghatározó alakítása is nagy hatással volt sokakra. A Wachowskiék által közösen írt és rendezett alkotás révén jutottunk el odáig, hogy világunk egy szimulált valóság, ahol az embereket valójában az intelligens gépek csak felhasználják, és hogy egy Neo nevű messiásnak titulált figurát választottak ki a lázadás vezetésére. A bullet time-ot bemutató film Oscar-díjat nyert a legjobb vizuális effektekért, de megnyerte a szobrocskát a vágásért, a hangért és a hangszerkesztésért is. Az akkoriban világszerte 467 millió dolláros bevételt hozó film évekkel később a popkultúra kikerülhetetlen részévé vált, míg Reeves 20 millió dollárt keresett vele.

Kövess Minket!



Gamer szótár