Emmy-díjas színésznő játssza a Fantasztikus négyes reboot Ezüst Utazóját

Emmy-díjas színésznő játssza a Fantasztikus négyes reboot Ezüst Utazóját

2007 után egy újabb verziója is feltűnik a képernyőn az Ezüst Utazónak.

Miután a szupercsapat ikonikus tagjai már mind elkeltek – köztük feltűnik majd a The Last of Us sztárja is –, a hírek szerint a Marvel Studios megtalálta a megfelelő személyt a Fantasztikus Négyes reboothoz, aki eljátszhatja majd Ezüst Utazót (Silver Surfer), és úgy tűnik Hollywood egyik legnagyobb feltörekvő sztárjára esett a választás.

A Deadline forrásai szerint az Emmy-díjas Julia Garner (a Netflixe Ozark című bűnügyi drámájában Ruth szerepéért kapta) fogja alakítani az ikonikus szuperhőst. Ezüst Utazó, valódi nevén Norrin Radd egy kitalált szereplő a Marvel Comics képregényeiben. A karaktert Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg, és először a Fantastic Four 48. számában jelent meg még 1966 márciusában, egy háromrészes történetben melyet a szakma és a rajongók azóta is Galactus-trilógia néven emlegetnek.

Szerelem, trón és utazás

Nem ez az első eset, hogy feltűnik majd a vásznon Ezüst Utazó, mivel 2007-ben Doug Jones már egyszer megformálta, de az a film elég gyengére sikeredett, ennek köszönhetően pedig még gondolatban is levetették a további folytatások lehetőségét. A találgatások szerint Julia Garner a Föld X és az X Univerzum alternatív idősíkjában létező Shalla-Bal bőrébe bújhat, aki nem más, mint Norrin szeretője, Zenn-La császárnője, és történetesen a második Ezüst Utazó, de ahogyan az első, ő is Galactus hírnökeként szolgál. A sztori szerint amikor Norrin Radd szülőbolygóját, a Zenn-La-t a Galactus néven ismert bolygófaló entitás célba vette, Norrin önként jelentkezett, hogy az előfutára legyen, és más világokat találjon neki, amelyeket bekebelezhet. Elfogadva az alkut, Galactus Norrin Raddot Ezüst Utazóvá változtatta, felruházta a nehezen meghatározható "Kozmikus Erővel", és arra kényszerítette, hogy örökre hagyja el otthonát, Zenn-Lát és szerelmét, a bolygó uralkodóját, Shalla-Balt. Évek múltán is érzéseket táplált az Utazó iránt a császárnő, és mint kiderült, a történet során Norrin valójában elajándékozta a Kozmikus Erő egy részét kedvesének, hogy segítsen megmenteni Zenn-La-t a Galactustól. Ezután Shalla-Bal azt mondta Norrinnak, hogy nem mehet hozzá, a bolygója iránti kötelességből. Bár a császárnő a Marvel fő kánonjában nagyrészt humanoid idegen uralkodóként szerepelt mindig is, a Föld X minisorozatban mégis ő lett a következő Ezüst Utazó.

Ezeket olvastad már?

A Fantasztikus négyes rebootot a WandaVision rendezője, Matt Shakman dirigálja majd, Josh Friedman, Jeff Kaplan, Eric Pearson és Ian Springer forgatókönyve alapján. A forgatás idén nyáron kezdődik, a filmet pedig 2025. július 25-én mutatják be a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár