Kiderült, mikortól tolhatjuk a magyar fejlesztésű King Arthur: Legion IX-et

Kiderült, mikortól tolhatjuk a magyar fejlesztésű King Arthur: Legion IX-et

Egy új előzetes kíséretében leplezte le a Neocore Games a King Arthur: Legion IX megjelenési dátumát.

2021-ben látott napvilágot a Neocore sötét fantasy világában játszódó King Arthur: Knight's Tale. Ez egy körökre osztott taktikai RPG volt, ami a legendás Artúr király mondavilágát gondolta újra. Ami egyébként nem áll távol a magyar fejlesztőcsapattól, hiszen 2009-ben és 2012-ben is ezzel a mondakörrel tették fel magukat a térképre, mielőtt olyan játékokat tettek volna le az asztalra, mint a The Incredible Adventures of Van Helsing vagy a Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr. Bár a Knight's Tale-ben kissé újragondolták mindazt, amit annak idején csináltak, ezért már elsősorban élőhalottak, szörnyek ellen küzdhetünk. A Legion IX nevű kvázi folytatásban viszont egészen a falig mentek ezzel a koncepcióval.

A Római Birodalom híres-hírhedt 9. Légiója Kr. u. az első században állomásozott Britanniában. Azonban a második századra teljesen eltűnt a feljegyzésekből, anélkül, hogy bármely forrás említené a sorsukat. Ez tudományos körökben sok találgatáshoz vezetett, valamint ihletet adott a regényíróknak, ami végül az Artúr-legendával való összekapcsolódásban csúcsosodott ki. A Neocore játékában most zombihadseregként térnek vissza a dicső múlt katonái, a friss előzetes alapján pedig baromi ígéretesnek tűnik a kaland:

A Legion IX egy teljesen új kampánnyal érkezik: a fenyegető 9. Légió Avalon szigetére érkezik, miután a szintén halott császáruk, Septimus Sulla, annak érdekében, hogy kiutat találjon Tartaroszból, visszahozza a démoni légiót és Gaius Julius Mentóra bízza őket. A csavar akkor jön, amikor a Tó Úrnőjének varázslatos világában Gaius Julius Mento úgy dönt, elfoglalja a szigetet és egy új Rómát alapít ott.

A King Arthur: Legion IX 2024. május 9-én jelenik meg, a Steamen már kívánságlistára tehetitek.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár