Jön a játék, ami ötvözi a Sea of Thieves, Left 4 Dead és FTL trióját, az űrben!

Jön a játék, ami ötvözi a Sea of Thieves, Left 4 Dead és FTL trióját, az űrben!

Szereted a Sea of Thiveves-t? Esetleg bejön a Left 4 Dead vagy éppenséggel a Faster Than Lightért rajongsz? Akkor az a jó hírünk van.

A Jump Ship az első beszámolók szerint ezeket a programokat ötvözi, méghozzá szórakoztató módon.

Ezeket olvastad már?

Az új alkotást egy tízfős svéd fejlesztőcsapatnak köszönhetjük (Keepsake Games), és eddig a Hyperspace kódnévre hallgatott a projekt, a végső terv azonban az, hogy egy négyfős kooperatív kalandot rakjanak le a rajongók elé. Akárcsak sok elődje, ez a játék is egy techdemóként kezdte, de mivel mindenkinek megtetszett, ezért nekiláttak megvalósítani az ötletet. Egyeseknek eközben már volt olyan szerencséjük, hogy egy fél órára belekóstolhattak a Jump Shipbe, és voltak olyan jófejek, hogy megosztották az élményüket.

3 az 1-ben

Hogy mitől Sea of Thieves? Te és három csapattársad azon dolgoztok, hogy egyetlen űrhajóval járjátok be az űr 'végtelenségét', amit fejleszthettek és testre szabhattok. Egyikőtök vezeti, míg a többiek körbejárhatják a fedélzetet, vagy ha mókás kedvükben vannak, akkor a mágneses csizmájukkal a hajótesten is végigsétálhatnak. A harc során pedig beülhetnek az ágyúkhoz, találat esetén meg nem árt egy hajóács sem. Ez már önmagában is szórakoztató, akárcsak a SoT esetében.

Az űrhajóról egyébként le lehet szállni, és ezt megteheted a Jet Drive-oddal is, hogy Superman módjára repülj mindenfele. Szintén fontos kiemelni, hogy ez egy PvE játék, szóval csak AI-ellenfelekkel lehet majd megküzdeni, ebben tehát abszolút különbözik a Sea of Thievestől. Azonban itt jön a képbe a Left 4 Dead. A Valve ugyanis ebben a szoftverben mutatta be az AI 'rendezőjét', amely a játékosok skilljéhez és stílusához képest alakítja a helyzeteket és tölti meg ellenfelekkel a pályát. A Jump Ship őrült űrcsatákat és lövöldözéseket ígér, mindezt három barátunkkal az oldalunkon – hasonló koncepcióra épül a Helldivers 2 is, amely rövid idő alatt vált elképesztően sikeressé.

Végül a Faster Than Light. A hajód fedélzetén FTL-szerű minijátékok révén kell mindenféle feladatot elvégezni, hogy a hajó megfelelően funkcionáljon. Mindez egy olyan játékká áll össze, ami sosem unalmas és folyamatosan fejlődik. Amikor már unod a hajó irányítását (feltéve, hogy nem te vagy a pilóta, ami egyébként szuper mókás), akkor jön a leszállás és a teljes first-person shooter mód. Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa, nézzétek meg a videót és döntsétek el ti magatok mennyire izgalmas ez az új cím:

A fejlesztők szerint egyszerre fog megjelenni PC-n és Xboxon a Jump Ship, amikor végre teljesen elkészül, pontos dátummal azonban sajnos még nem szolgáltak.

Kövess Minket!



Gamer szótár