Még meg sem jelent, de már rekordokat dönt PS5-ön a Sea of Thieves

Még meg sem jelent, de már rekordokat dönt PS5-ön a Sea of Thieves

Ha van játék, amit a PlayStation 5 tulajok jogosan irigyelhettek az xbosoktól, ez az.

Négy xboxos játék is megjelenik a PlayStation 5-re, miután Phil Spencerék heteken át mérlegelték, hogy hogyan etessék meg a kecskét úgy, hogy a káposztájuk is megmaradjon. Az érintett játékok a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Grounded és a Sea of Thieves. Ezek közül egyértelműen az utóbbi cím a legnagyobb. Ezt pedig mi sem támasztja alá jobban, mint hogy jelenleg a playstationös előrendelési lista legelején van több országban is, ezzel megelőzve olyan vadiúj játékokat, mint a hamarosan érkező Rise of the Ronin, Stellar Blade vagy Dragon’s Dogma 2.

A Sea of Thieves nem mai csirke már, a Rare játéka először még 2018-ban jelent meg. A live service cím – ami minden szempontból jobb a Skull & Bonesnál feleannyiért – igen népes játékostábort épített ki az évek alatt. Ez többek között annak is köszönhető, hogy folyamatosan remek tartalmak jelennek meg hozzá, elég csak a Monkey Island vagy a Karib-tenger kalózai együttműködésekre gondolni. A Sea of Thieves annak ellenére, hogy sohasem szánták AAA-s címnek, az egyik legnagyobb húzóerő lett az előző és a jelenlegi konzolgenerációk alatt az Xboxnál. Tehát ha van játék, amit a PS5 tulajok jogosan irigyelhettek a zöldektől, ez az.

Ezeket olvastad már?

A Sea of Thieves április 30-án jelenik meg PlayStationre, és már most hatalmas az érdeklődés iránta. Jelenleg az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Magyarországon is az első helyen áll az előrendelési listákon. Itthon a 14 990 forintos alapváltozatra neveztek be a legtöbben, de ezen felül kapható még egy 18 790 forintos Deluxe, valamint egy 22 490 forintos Premium kiadás is. A drágább verziókkal egyébként öt nappal korábban hozzáférhettek majd a Sea of Thieveshez PS5-ön, továbbá április 12-15. között egy zárt bétateszten is mehet a sétahajózás.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.