A The Last of Us lehet a Fallout veszte?

A The Last of Us lehet a Fallout veszte?

Könnyen olyan nagyra nőhetnek az elvárások egy-egy ilyen hype kampány után, hogy végül csalódást is okozhat egy videójáták-adaptáció.

A Fallout tévésorozat nem csupán a népszerű posztapokaliptikus videojáték-sorozat adaptációja lesz. Ehelyett a Prime Videonál készülő széria – Ella Purnell és Walton Goggins főszereplésével – ugyan a kánon része lesz, de saját teret engednek neki a Bethesda. Ez egy olyan felszabadító érzéssel töltötte el Jonathan Nolant, a projekt executive producerét, aminek alapján úgy gondolja, hogy ez a sorozat majdnem olyan, mintha a Fallout 5 lenne.

Továbbá Nolan még egy meglepő összehasonlítást is tett a hamarosan megjelenő sorozattal kapcsolatban:

„A pályafutásomra tekintve a Fallout áll a legközelebb ahhoz a munkához, amit a Batman adaptálása során végeztünk, hiszen ott annyi történetet el lehet mesélni, miközben már [Batmannek] nincs egy meghatározott kánonja, így szabadon kitalálhatod a sajátodat.”

Mindezek ellenére egy korábbi videójáték-adaptáció miatt óriási nyomás nehezedik a készítőkre, hiszen a legtöbben úgy gondolták, hogy nem igazán lehet normálisan átültetni a virtuális térben látható kalandokat a tévé képernyőire, majd a The Last of Us 2023-ban ezt teljes egészében megcáfolta. Egyértelmű volt a sikerének az üzenete: a videojáték-adaptációkból sokkal többet is ki lehet hozni.

„Most már van egy jókora elvárás. Ezek tényleg lehetnek nagyszerűek. Néztem néhány jót. Legbelül bent viszont azt kívánok, bárcsak mi lehettünk volna ebben a sorban az elsők!”

Szerencsére az első beszámolók alapján itt is jó munkát végeztek, de azért várjuk majd még ki a végét.

A Fallout április 12-én debütál Prime Videón.

Kövess Minket!



Gamer szótár