Bűn lenne kihagyni az akciós Mafia-játékokat

Bűn lenne kihagyni az akciós Mafia-játékokat

Igazi mesterműveket szerezhettek be, de siessetek, le ne maradjatok róla!

Amíg az egy szép napon talán befutó negyedik Mafia-játékra várunk, addig érdemes lehet feleleveníteni a szép és gyakran nyomasztó emlékeket, amelyeket az első vagy a második rész okoztak (a harmadiknak itt nem osztunk lapot). Erre pedig remek alkalmat kínál most a Steam, hiszen limitált ideig a teljes trilógia akciósan érhető el az online boltból. Különösen örülni fognak ennek azok, akik még sohasem adtak esélyt a Mafia-szériának, mert azt hiszik, hogy ezek az ősrégi játékok már semmit sem adhatnak nekik, mert most nem a sima, hanem a definitív kiadásokra lehet lecsapni.

Bár a megjelenés környékén voltak aggályok, a Mafia-sorozat első részének teljeskörű remake-je jól sikerült. Miután a bugokat kiirtották belőle, tényleg olyan, ha nem még jobb érzés volt leülni a definitív változat elé tavaly előtt, mint annak idején az eredetivel játszani. Jól néz ki, a játékmenet is jobb lett, a sztori pedig még 20+ év távlatából is képes szíven ütni. Mindezt 39,99 euró helyett most csak 9,99 euró kisajtolása után kézbe kaphatjuk, ha ellátogatunk a Steamre – szerintünk remek ajánlat.

A második és a harmadik Mafiáért is hasonló összeget kér el a 2K jelenleg. Azonban ezek esetében érdemes azzal számolni, hogy nem nyúltak annyira hozzájuk a fejlesztők, mint az első részhez. Valamivel szebb a grafika mindkét esetben, továbbá pár apróság változott. De sajnos nem kaptak annyi szeretetet, mint amennyit megérdemeltek volna, és ez meglátszik rajtuk.

Különösen fájó ez a Mafia III-nál, amely eleve képtelen volt felnőni az előző epizódokhoz súlyában, minőségében, erre fel még második nekifutásra sem sikerült kikupálni. De van egy csomag, amiben mindhárom játékot megkapjuk a Steamen április 22-ig 19,79 euróért, és ennyiért talán érdemes beleugrani még a megvetett folytatásba is.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár