Hosszú betegség után elhunyt a Csupasz pisztoly Nordbergje, O. J. Simpson

Hosszú betegség után elhunyt a Csupasz pisztoly Nordbergje, O. J. Simpson

Meghalt az egykori nagyszerű futballista, akit később gyilkossággal is megvádoltak, majd végül felmentettek. Az ex-sportoló és színész 76 éves volt.

O.J. Simpson neve alighanem mindenkinek a Csupasz pisztoly trilógiából lehet ismerős, ő játszotta Nordberget, a kétbalkezes rendőrt, aki minden nyomozás során besegített Frank Drebinnek (Leslie Nielsen), és persze annak rendje és módja szerint pórul is járt.

Családja a közösségi médiában jelentette be a halálhírét:

„Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson elvesztette a rákkal szembeni küzdelmet. Utolsó pillanataiban gyermekei és unokái vették körül. Az átmenet ezen időszakában a családja arra mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletre és a kegyelemre vonatkozó kérésüket.” – áll a család közleményében.

Ezeket olvastad már?

O. J. Simpson Dél-Kaliforniában járt egyetemre, tanulmányai mellett pedig oszlopos tagjává vált az USC Trojans csapatának, 1968-ban pedig megnyerte velük a Heisman-trófeát. Ezt követően 11 szezont húzott le az NFL-ben, a Buffalo Billsnél 1969 és 1977 között, majd 1978 és 1979 között a San Francisco 49ers csapatában is játszott. 1973-ban végleg beírta magát az amerikai futball történelmébe, miután ő lett az első játékos, aki egy szezonban 2000 yardnál is többet futott. Élete nem volt zökkenőmentes, nem elég, hogy egy hosszú pereskedést követően végül felmentették volt felesége és annak élettársa meggyilkolásának ügyében, később mégis börtönbe jutott, miután 2008-ban fegyveres rablás miatt ítélték el. A 33 éves büntetését végül nem kellett letöltenie és 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték. Azt is valószínűleg kevesen tudják róla, hogy a videójátékokhoz is volt némi köze, hiszen a Take-Two révén bekerült a 2007-es  All-Pro Football 2K8-ba is.

2023 májusában jött viszont a rossz hír, miszerint rákkal diagnosztizálták, ezért végig kell csinálnia a kemoterápiás kezelést. Aztán 2024 februárjában egy Las Vegas-i televíziós csatorna arról számolt be, hogy a már 76 éves Simpson ismét kezelés alatt áll egy meg nem nevezett rákos megbetegedés miatt. Úgy tűnik, hogy ezt már nem bírta el a szervezete és végül feladta a küzdelmet.

Kövess Minket!



Gamer szótár