Az Instagramot vette célkeresztjébe a TikTok, jön az új platformjuk

Az Instagramot vette célkeresztjébe a TikTok, jön az új platformjuk

Valami nagy dobásra készülnek, ami ismét felforgathatja az online teret.

Az elmúlt évek legnagyobb közösségi médiás sikere kétség kívül a TikTok volt, ami a rövid videókkal és a beépített szerkesztőjével százmilliók szívét lopta el. A trendre azóta felült az Instagram a Reelsszel, valamint a YouTube is a Shorts-cal. De miközben Amerikából éppen ki akarják ebrudalni a kínai hátterű ByteDance-et – a TikTokot Bobby Kotick szeretné megvenni –, ők éppen egy nagy dobással készülnek, amivel odaszúrhatnak az imént említett riválisok közül az egyiknek.

A riportok alapján az lehet a terv, hogy miután az Instagram lemásolta a TikTokot, most a TikTok másolná az Instagramot. A TheSpAndroid a múlt hónapban talált arra utaló jeleket, hogy egy különálló fotómegosztó appot indíthat a ByteDance. Most pedig egyre többen számolnak be arról, hogy a TikTok egy Notes nevű új alkalmazásról értesítette őket, ahol a képeiket mutogathatják majd a nagyvilágnak.

Ezeket olvastad már?

A felugró üzenetek után a TechCrunch utánakérdezett a Notes-nak a TikTok üzemeltetőinél, akik erre megerősítették, hogy tényleg dolgoznak ezen az új platformon. Bár egyelőre még a tesztelés folyik, a cél az, hogy fotók és szövegek megosztására alkossanak egy önálló felületet. Szóval nem pletyka, nem ámítás, tényleg készül a TikTok Notes. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy mikor rajtol el ez a platform, ha egyáltalán el fog. De már rövid ideig egy photo.tiktok.com URL árulkodott arról, hogy ezek a képes, szöveges tartalmak hogyan nézhetnek ki a gyakorlatban, ez alapján pedig nem most kezdtek bele a fejlesztésbe:

Kövess Minket!



Gamer szótár