Búcsút inthetünk az olcsó EA Spots FC coinoknak?

Búcsút inthetünk az olcsó EA Spots FC coinoknak?

A cégóriás úgy döntött, hogy elég a játékon belüli fizetőeszközeik viszonteladóiból.

Kiderült, hogy az Electronic Arts kiadó egy új rendszert fejleszt, mellyel a célja, hogy nyomon kövesse, és megbüntesse azokat a felhasználókat, akik harmadik féltől vásárolnak a játékok belüli valutákból. Az ehhez szükséges eszközt nemrégiben szabadalmaztatták, így akár már a közeljövőben számíthatunk a bevezetésére. Az EA több játékában is fontos szerepe van az ottani fizetőeszközöknek, hiszen manapság nagyon elterjed módszer az, hogy a rajongók ezáltal szerezhetnek be ritka tárgyakat. Ezen valutákat egyes esetekben különböző feladatok elvégzésével lehet gyűjteni, de gyakoribb, hogy valódi pénzbe kerülnek. Egyre elterjettebb azonban, hogy a játékosok harmadik féltől jutnak hozzájuk, akik az eredeti árhoz képest jóval kedvezőbben bocsájtják rendelkezésükre az adott összeget, ezzel megkárosítva a szóban forgó cím tulajdonosait. Érthető tehát, hogy idővel betelt a pohár.

A fent említett csalásélszelő rendszer állítólag érzékelni fogja a jogosulatlan tevékenységeket, így a játékon belüli pénznemek viszonteladását is. A technológia gépi tanulást alkalmaz, és automatikusan megbüntetni a szabályszegőket. Ez minden bizonnyal érinteni fogja az Apex Legends mikrotranzakcióit, de a legfőbb célpont valószínűleg az EA Sports FC 24 köré kialakult feketepiac, hiszen az ottani játékosok konkrét előnyhöz juthatnak azáltal, ha harmadik féltől olcsóbban szerzik be a coionokat.

Azon túl, hogy ezzel igazságosabb helyzetet teremtenek a játékaikban – főként amelyik pay to win –, az EA nagyobb bevételre tehet szert azáltal, hogy mindenki a rajtuk keresztül értékesített valutát lesz kénytelen megvásárolni az eredeti áron.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár