Elon Musk álprofilt használt X-en, amivel gyereknek adta ki magát

Elon Musk álprofilt használt X-en, amivel gyereknek adta ki magát

Újabb furcsaság írható a több százmilliárd dollárral rendelkező üzletember és feltaláló számlájára.

Elon Musk azontúl, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, igazán érdekes személyiség. Olyan cégek köthetőek a nevéhez mint a Tesla, az X – korábbi nevén Twitter –, a Neuralink – nemrég történt meg az első emberi agyba ültetése –, vagy a SpaceX. Ezek fényében sokszor meglepő a viselkedése, hiszen az ember azt gondolná, hogy egy ekkora felelősséggel bíró személy, akinek több százmillióan kísérik figyelemmel minden lépését, megfontolja cselekedeteit. Musk azonban számtalanszor bebizonyította – főként közösségi médiás bejegyzéseivel –, hogy ő is csak ember. 

Jelenleg is számos per köthető a nevéhez, melyek indítékai széles skálán mozognak, azonban a 22 éves Ben Brody ügye kissé kilóg a sorból. Brody azt állítja, hogy az X tulajdonosa összeesküvés-elméletet terjesztett róla, mely során hamisan egy neonáci csoporthoz kötik őt, és ezzel tönkretette a hírnevét. Az ezzel az üggyel kapcsolatos tárgyalások során derült fény arra is, hogy Musk több közösségi médiás fiókkal rendelkezik, és van, ahol gyereknek adja ki magát.

Ez a furcsa hobbi számos kérdést felvet. A mágnás tesztfiókként hivatkozott ezen profilokra, melyek közül az egyiket a 2 éves fia, X AE A-XII nevében használta. Ez onnan derült ki, hogy az egyik poszt szövegében az állt, hogy „Végre május 4-én töltöm be a 3. életévét!”, ami egybeesik gyermeke születésnapjával. Továbbá olyan bejegyzéseket is olvashattak a kamufiók követői, hogy „Bárcsak elég idős lennék ahhoz, hogy szórakozóhelyekre járjak.", valamint „Ti szeretitek a japán lányokat?".

Eddig is köztudott volt, hogy Musk egy igazi csodabogár, de annak fényében is furcsa az álprofilok használata, hogy eredeti – 180 millió követővel rendelkező – oldalán sem igazán válogatja meg a szavait, ami már többször bajba is sodorta őt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár