Todd Howard szerint minden, ami az eddigi Fallout játékokban történt, megtörtént

Todd Howard szerint minden, ami az eddigi Fallout játékokban történt, megtörtént

Miután a Fallout New Vegas rajongói nem tudnak megegyezni a sorozat egyik pillanatának jelentésén, muszáj volt a ringbe szállnia a Bethesda vezérének, Todd Howardnak is.

Az Amazon Prime Video és a Bethesda Fallout sorozata jött, látott és győzött. A nézők többsége úgy gondolja, hogy ez lehet minden idők egyik, ha nem a legjobb videójátékos adaptációja. A játékok rajongóinak egy kis hányada viszont nincs ennyire elájulva, ennek pedig egyetlen oka van, Shady Sands. Ha még nem láttad a sorozatot, akkor itt lehet érdemes megállni az olvasásban. De ha egy kis spoiler nem zavar, akkor nyugodtan folytasd csak. Mi szóltunk.

Spoiler következik.

A Fallout játékokban Shady Sands a nukleáris telet követő világban a New California Republic nevű frakció első fővárosa és egyben egyik legnagyobb települése is. A Fallout sorozatban azonban csak egy nagy krátert láthattunk a helyén, ezért többen úgy gondolták, hogy a New Vegas már nem is kánon. Ezt látszott megerősíteni az is, hogy a sorozatban egy osztálytermi táblán az olvasható, hogy 2277-ben esett el Shady Sands, vagyis alig pár évvel azelőtt, hogy a New Vegasban 30 ezres településként találkozhattunk volna vele. Ennyi idő alatt pedig aligha építették és népesítették be újra az egészet, majd rombolták le még egyszer. Arról nem is beszélve, hogy ez azt jelentené, hogy szűk 20 éven belül kétszer is atomot dobtak rá.

Ezeket olvastad már?

Tegnap már írtunk róla, hogy a Bethesda egyik vezetője, Emil Pagliarulo szerint ez a táblán szereplő szöveg nem ír felül semmit. De most a főnök, a mindenható Todd Howard is megszólalt az ügyben egy IGN-nek adott interjúban:

„Sok beszélgetés volt. Felmerültek dolgok. Nézzétek, minden egyes alkalommal, amikor játékot csinálunk, előre akarjuk vinni a sztorit. Megnézünk dolgokat és megkérdezzük, mit tehetnénk hozzá? A sorozat is ezt követi, voltak a történetben elemek, amelyeket meg akartak csinálni. Olyasmik, [amikre azt mondtuk], hogy oh, ez nagyon érdekes. Keressünk rá egy megoldást...

Graham és Geneva fel akarták robbantani Shady Sandset. Amikor ezt először felhozták, úgy reagáltam, hogy mit akartok ti csinálni? Érzelmi szinten reagáltam erre, hiszen már a Fallout 1 óta szerves része ez a helyszín a franchise történetének. Megbeszéltük, és abban maradtunk, hogy ez egy nagyon hatásos pillanata lehet a sztorinak, amire támaszkodni lehet a későbbiekben. És hogy az emberek tudják, nagyon óvatosak vagyunk az idővonallal. Lehet, hogy van némi félreértés bizonyos helyeken, de minden, ami az eddigi Fallout játékokban történt, beleértve a New Vegast is, megtörtént. Nagyon óvatosak vagyunk ezzel kapcsolatban.”

Ezt követően az újságíró visszakérdezett, hogy akkor Shady Sands eleste mégis mit jelent a sorozatban. Amire Howard úgy válaszolt, hogy a bomba a New Vegas eseményei után pottyan a városra, a bukás pedig nem feltétlenül azt jelenti, hogy atomot dobtak rá, hanem valami mást. Abba már nem ment bele, hogy pontosan mit is. Vagyis ha eddig kételkedtél benne, hogy a sorozat felülírja-e a kánont, akkor már nincs okod az aggodalomra, mert nem ment egyetlen évaddal füstbe az a többszáz óra, amit a játékokba tettél. Persze az is egy megoldás, hogy kitartassz a véleményed mellett és elküldöd Toddot a búsba. A döntés a tiéd!

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN