A sorozat miatt a Fallout New Vegas már nem is a kánon része?

A sorozat miatt a Fallout New Vegas már nem is a kánon része?

Érdekes téma ütötte fel a fejét a neten, de úgy tűnik ezt sikerült tisztázni.

Berobbant az élőszereplős Fallout sorozat és bár a legtöbben el vannak ájulva tőle, aminek köszönhetően még a korábbi játékoknak a népszerűsége is megnőtt, egyesek azon kezdtek el filózni, hogy van az egyik játék még mindig a történet kollektív részét képezi-e. Hiába tarol egy adott alkotás, mindig akadnak olyanok, akiket más téma foglalkoztat, most sincsen ez másként.

Ezeket olvastad már?

A Fallout széria egy nappal korábban, április 10-én debütált, és nem csak a kritikusok imádják, de a rajongók is elképesztően pozitívan fogadták. Van olyan játékos, aki végignézte az első évadot, majd nem is habozott és feltelepítette a Fallout 4-et, valamint a New Vegast. Azonban néhány történetszál miatt a közösség egy része elgondolkodott azon, hogy vajon a közkedvelt és az Obsidian által fejlesztett New Vegas még mindig kánon-e? Ez némileg érthető, hiszen a sorozatból nem derül ki, hogy pontosan mikor játszódik.

SPOILER

Ráadásul van egy olyan pillanat is benne, ami első ránézésre úgy tűnik, mintha gyökeresen megváltoztatná a New Vegas sztoriját.

SPOILER vége

Ha azonban New Vegas-rajongó vagy, akkor nincs sok okod az aggodalomra. A Bethesda tervezési igazgatóját, Emil Pagliarulót megkérdezték X-en/Twitteren, hogy az RPG-vel akkor most mi a helyzet, amire a fejlesztő elég egyértelműen válaszolt:

„Természetesen az. Soha nem állítottunk mást.”

Sőt, Pagliarulo még a főbb dátumokat is felvázolta, hogy mikor játszódnak az egyes játékok, és így kiderült a sorozat a legtávolabbi jövőben játszódik. A New Vegast 2281-re datálta, a széria eközben 15 évvel később, 2296-ban, vagyis mindennek, ami abban az időben történhetett, értelmet kell adni.

Egy biztos, megint sikerült valami olyasmit letenni az asztalra, amely elképesztően jól sikerült, ennek hatására pedig a korábbi videójátékokat is sokkal többen ismerhetik meg. Azt sem árt elfelejteni, hogy olyan izgatottságot hozott magával az adaptáció, hogy a Fallout 4-be már be is került Lucy táskája egy modnak köszönhetően. A Bethesda egyébként erre is gondolt, hiszen április 25-én jön majd egy next-gen frissítés a negyedik felvonáshoz, ezért érdemes lesz mindenkinek tennie vele egy próbát.

Kövess Minket!



Gamer szótár