A Bethesda elmagyarázta miért nem jöhet még a Fallout 5

A Bethesda elmagyarázta miért nem jöhet még a Fallout 5

Nem tolták túl a magyarázkodást.

Az áprilisban bemutatott Fallout sorozat egyelőre óriási siker, és nem csak a sorozatot követik figyelemmel a rajongók, mivel a legtöbbjük elővette a régi játékokat, és ismét elmerült az apokaliptikus világban. Természetesen egyre többen várják a videójáték-franchise következő felvonását, ebben a témában viszont a napokban, Emil Pagliarulo, a Bethesda Game Studios stúdiójának tervezési igazgatója és a Fallout-sorozat régi fejlesztője reagált a közösségi médiában, és elmagyarázta miért van még mindig olyan messze a Fallout 5. Nem volt egy mélyenszándó gondolatmenet, de legalább egy kis ízelítőt adott a közösségnek, amely már egy újabb Fallout kalandot szeretne átélni, főleg a tévésorozat elsöprő pozitív fogadtatását látván.

Minden az időről szól

Pagliarulo először is elmagyarázta, hogy a Starfield elkészítése azért tartott ilyen sokáig, mert a Bethesda Game Studios csapata a technológia frissítésével és fejlesztésével volt elfoglalva – és ezen kívül még a Fallout 76-ra is időt szakítottak. Ez a megjegyzés nem volt nagyon meggyőző, tekintve, hogy sokak szerint a Starfield még mindig eléggé üres és semmitmondó.

Ezeket olvastad már?

A Fallout 5 kapcsán pedig a következőket mondta Pagliarulo:

„A nap végén azonban a legfontosabb erőforrás mindig az ember. Mint minden fejlesztőcsapatnál, nálunk is vannak tehetséges fejlesztők, akiknek időre van szükségük, hogy nagyszerű dolgokat alkossanak. Tehát nem tudunk mindent egyszerre csinálni.”

Ennyi – minden az időn és az erőforrásokon múlik. Mielőtt a Bethesda Game Studios a Fallout 5-re állna át, be kell fejeznie a Starfieldet – ami azt jelenti, hogy ki kell adniuk hozzá mindent, amit előzetesen elterveztek, például a Shattered Space-t, és mindent rendbe kell rakniuk, amivel a rajongókat is kielégíthetik. Ezután a csapat az Elder Scrolls 6-nak lát neki, amiről már évekkel ezelőtt pletykáltak, de azóta sem lehet tudni róla semmi pontosat.

Ha mindezen feladatokat elvégezték, akkor a Bethesda Game Studios végre belekezdhet Fallout 5-be. Az biztos, hogy napvilágot lát, de úgy tűnik, hogy 2030-ig ne nagyon tervezzünk vele. Addig tehát marad a Fallout 4 és a Fallout 76.

Kövess Minket!



Gamer szótár