Belesostorost és pocsolyazombit hozott magával a Dead Island 2 SoLA DLC-je

Belesostorost és pocsolyazombit hozott magával a Dead Island 2 SoLA DLC-je

Nem csak bennünket, még a zombikat is szétkapja a Dead Island 2 SoLA DLC-jének fesztiválján szóló muzsika.

12 év várakozás és rengeteg halasztás után tavaly végre befutott a Dead Island 2. Bár nagy reformot nem hozott magával a folytatás, legalább annyira szórakoztató lett, mint az első rész volt, ami alighanem az eladásokban is meglátszott. Valószínűleg ezért sem hagyta magára a megjelenés után a Dambuster Studios a játékot, amelynek SoLA nevű első nagy kiegészítője ma futott be. Ez többek között egy új területet, kibővített sztorit és legendás fegyvereket hozott magával.

Ezúttal egy Los Angeles-i fesztivál helyszínén fogják elrontani a napunkat a zombihordák. Nem baj, hála a F.L.E.S.H. névre keresztelt harcrendszernek, úgy kaphatjuk szét őket, mint hülyegyerek a nápolyit. A Dead Island 2 új DLC-jében minden irányba repülnek majd a végtagok és fröcsög a vér, szóval jobb felkészülni, nehogy belefulladjunk az atrocitásokba, amelyeket elkövethetünk az agyatlan rémek ellen az előzetes tanulsága szerint:

A SoLA-ben két új ellenség is debütál, ezek talán a legérdekesebb részei a DLC-nek. Az egyik a Whipper névre hallgat. Ez egyrészt mocsok undorítóan néz ki (a szó jó értelmében?), másrészt a beleivel úgy csapkod minket támadás gyanánt, mint ha valami ostort adtak volna a kezébe. Egy előző életében valószínűleg a Hortobágyon voltak csikósok vagy gulyások azok a fesztiválozók, akik ilyen sorsra jutottak.

A Whippernél egy fokkal kreatívabb zombi típus a Clotter – hozzá foghatót még egy játékban sem láttunk. Ez ugyanis képes pocsolyává válni, majd a lehető legrosszabb pillanatban újra összeállni és lecsapni a játékosra. A háttérsztori szerint ez a fesztivál rendkívül erős hangszórói miatt van így, vagyis a zombikat komolyan szétszedi a basszus. Mi azt hittük, hogy ilyesmit csak viccből kommentálnak az emberek youtube-os trash DJ-k videói alá, erre tényleg bárkivel megtörténhet. Ma is tanultunk valamit.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár