A Baldur's Gate 3 fejlesztői két teljesen új játékon dolgoznak

A Baldur's Gate 3 fejlesztői két teljesen új játékon dolgoznak

Azt állítják, hogy ez nem megy majd a 2023-as év nagyágyújának a rovására.

A Baldur's Gate 3-at is készítő Larian Studios ismertsége egészen az egekbe repült az elmúlt hónapokban, hála annak, hogy elkészítették az utóbbi évek legsikeresebb játékát. A Baldur's Gate franchise 3. része mindent letarolt, így hatalmas meglepetés volt az a bejelentés a stúdió részéről, miszerint többé nem szeretnének a Dungeons & Dragons világával foglalkozni, így elengedik a sorozatot. Ez azt jelenti, hogy ő tőlük már se kiegészítőre, se folytatásra nem érdemes számítani – szerencsére azóta a D&D tulajdonosa, a Hasbro már elárulta, hogy jelenleg partnereket keresnek egy újabb rész elkészítéséhez. Egy csütörtökön közzétett bejegyzésben a Larian végre felfedte, hogy pontosan miért is döntöttek így.

„1996 óta működő független stúdióként nagyra értékeljük a szabadságot, hogy kövessük kreativitásunkat, bárhová is vezet. Ebben az esetben a Forgotten Realms világában eltöltött hat év, valamint sok vita és töprengés után úgy döntöttünk, hogy megragadjuk a lehetőséget saját IP-ink fejlesztésére. Jelenleg két új projekten dolgozunk, és nem is lehetnénk izgatottabbak attól, hogy mit tartogat a jövő.” – mondta a stúdió.

Azt is hozzátették, hogy a rajongóknak felesleges aggódniuk, hiszen továbbra is foglalkozni fognak a Baldur's Gate 3 tökéletesítésével és javításával, tehát nem veszik le róla a kezüket. Nagy izgalommal fogjuk követni, hogy milyen projektekbe vágtak bele, hiszen egy hatalmas lehetőséget adtak fel azért, hogy megvalósítsák saját elképzeléseiket, ami mindenféleképpen bátor és becsülendő lépés.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár