Olyan Alien-előzménysorozat készül, amelyből kimaradhatnak a címszereplők

Olyan Alien-előzménysorozat készül, amelyből kimaradhatnak a címszereplők

Az eddigi szinopszisból egyelőre az derült ki, hogy eléggé más irányt vehet a történet, mint azt eddig gondoltuk volna, legalábbis az első évadot illetően.

Ha bárki is hiányolta volna az űr titokzatosságát, sötétségét és veszélyeit, akkor van egy jó hírünk: visszatérnek az Alienek, és úgy tűnik továbbra sem hallani majd az üvöltésünket a kozmoszban. Jelenleg nagy az izgatottság Fede Álvarez Alien: Romulusa (2024. augusztus 16-án kerül a mozikba) miatt, és ennek apropóján még az eredeti, 1979-es film rendezője, Ridley Scott is egy asztalhoz ült vele. A sztori szerint ez az alkotás beékelődik az első és a második rész közé, de nem ez az egyetlen projekt, ami középpontba állítja ezeket a kíméletlen vadászokat, legalábbis egy cím erejéig mindenképpen.

Először 2019 februárjában jelentették be, hogy egy élőszereplős Alien-sorozatot is elkészíthet a Fargo és a Légió alkotója, Noah Hawley. Korábban arról számolt be a Deadline, hogy a széria néhány évvel a Prometheus előtt, és mintegy harminc évvel Ridley Scott eredeti Alien-filmjének eseményei előtt játszodik majd. Ez lesz a franchise első olyan felvonása, amely a Földön játszódik. Bár a cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják, a hírek szerint az első évad a hírhedt Weyland-Yutani Corporation megjelenésével és a vállalatok közötti versennyel foglalkozik, akiknek eltökélt szándékuk az androidok létrehozása. Ennek alapján egyébként elég nehéz elképzelni, hogyan kerülhetnek képbe az Alienek, és az óriási kockázatot jelentene, ha kihagynák őket, de a Prometheus után kitudja mivel készülnek. A forgatókönyv eddigi ismeretei alapján mi már a legrosszabbra gondolunk.

Ezeket olvastad már?

Eközben az Alapítvány sorozat kiválósága, Sandra Yi Sencindiver is csatlakozott a stábhoz, amelynek forgatása Thaiföldön folytatódik. Korábban a 2023-as SAG-AFTRA sztrájk miatt kellett felfüggeszteni a munkálatokat, de azóta már teljes gőzzel ismét munkálba álhatott mindenki. Hawley időközben azt is elárulta, hogy az eredetileg limitált sorozatnak tervezett Alien több szezonon át fut majd, és már egy három évados történetet is megterveztek.

Az Alien széria premierje várhatóan 2025 első felében lesz a Hulu FX csatornáján.

Kövess Minket!



Gamer szótár