Todd Howard végre megszólalt a Fallout 5-ről és a The Elder Scrolls 6-ról

Todd Howard végre megszólalt a Fallout 5-ről és a The Elder Scrolls 6-ról

Todd Howard a Fallout sorozat promótálása közben mesélt arról, hogy mi újság a következő évtized talán két legvártabb játékával, azaz a Fallout 5-tel és a The Elder Scrolls VI-tal.

Azt már tudjuk, hogyan nézne ki a Fallout 5, ha Magyarországon játszódna. Azt azonban még lehet maga a Bethesda vagy annak atyaúristene, Todd Howard sem sejti, hogy egyáltalán mit fognak majd csinálni ezzel a címmel, ha egyszer neki látnak a fejlesztésének. Legalábbis még nem tart ott a stúdió, derült ki egy, Howard IGN-nek adott interjújából, amely a Fallout sorozat promóciója közben készült.

Az interjú egy másik részletével már mi is foglalkoztunk korábban. Miután a legtöbb embert azzal kapcsolatban érdekelték válaszok, hogy a sorozat hogyan illeszkedik a játékok történetébe, mi kánon és mi nem az, Howard előlépett és kimondta a vita végső szavát, ezzel rendezve a kérdést egyszer s mindenkorra. De nem a Falloutból készült adaptáció volt az egyetlen dolog, ami érdekelte az újságírókat azon a beszélgetésen. Ezen felül ugyanis rákérdeztek arra is, hogy mi újság a következő évtized talán két legvártabb játékával, azaz a Fallout 5-tel és a The Elder Scrolls VI-tal.

Ezeket olvastad már?

Howard nem okozott túl nagy csalódást a válaszával. Dátumot ugyan nem mondott, legalább az kiderült, hogy még rengeteg dolog áll az útjában annak, hogy ezekből a várva várt játékokból bármi kézzel foghatót kaphassunk. Vagyis a közeli jövőben nem nagyon kell számítani ilyesmire, bár a Starfieldhez lehet jön valami újdonság nemsokára.

„El fogom kerülni, hogy dátumot aggassak bármire is. Nehezen tanultam meg ezt. Szóval nyilvánvaló, hogy a fókuszunk most az Elder Scrolls 6 fejlesztésén van, de ez még nem jelenti azt, hogy nem tervezünk más dolgokat. Még mindig sok munkánk van a Fallout 76-tal, és látjuk a közösséget, hogy milyen sok ember fedezi fel újra ezt a játékot, hogy mennyire örülnek annak, ahol most tart. Tényleg, és komolyan gondolom ezt, ennek van az egyik legjobb közössége a videójáték-iparban. Meglepő módon ez egy nagyon, nagyon szép apokalipszis, és akkor még a Starfielden is sokat dolgozunk. Van pár nagyon jó fejleményünk, amelyet hamarosan bejelentünk hozzá. Sok minden folyik itt.” – Todd Howard

Korábban a Bethesda egy másik vezető munkatársa is nyilatkozott a Fallout 5 kapcsán. Ő szintén arról beszélt, hogy nem tudnak egyszerre csinálni mindent. Azonban abból az interjúból az is kiderült, hogy ha már így van, milyen sorrendben szeretnék teljesíteni a terveiket. Továbbá tavaly az is felmerült már, hogy Howard visszavonulna a The Elder Scroll VI után.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN