Állítólag végleg búcsút inthetünk a Watch Dogs franchise-nak

Állítólag végleg búcsút inthetünk a Watch Dogs franchise-nak

Egy bennfentes érdekes infókat osztott meg a játékról.

Egy új Twitter-bejegyzésben az ismert szivárogtató, j0nathan azt állítja (aki az Assassin's Creed Mirage megjelenési dátumával és létezésével kapcsolatban már szolgáltatott hiteles információkat korábban), hogy szerinte a Watch Dogs sorozat elhalt, és mostanra a Ubisoft is lemondott róla, ami valószínűleg a Watch Dogs: Legion gyenge teljesítménye miatt történhetett meg.

Ezeket olvastad már?

Ez a poszt azt is sugallja, hogy a Legion kudarca kompromittált egy meglehetősen eredeti Battle Royale ötletet is. Bár a széria jövőjéről nem érkezett hivatalos frissítés, a múlt hónapban kiderült, hogy a New Regency mindenképp szeretne elkészíteni egy filmadaptációt. A megítélések ellenére a Ubisoft tripa A-s játékai gyakran remekül fogynak. A franchise első két játéka is szolid teljesítményt nyújtott a kasszáknál. Az eredeti játék 2014-ben például elérte a 10 millió eladott példányszámot. A 2. felvonás 2016-ban jelent meg, és 2020 márciusáig 10 millió darabot adtak el belőle.

A VGChartz egy régi jelentését azonban nem szabadna figyelmen kívül hagyni, ugyanis abból kiderül, hogy a Watch Dogs: Legionből három nap alatt 1,9 milliót értékesítettek. A cikk a SuperData-t idézte az eladási információk esetében. Az Egyesült Királyságban pedig a játék a GI Biz jelentése szerint 2023 januárjában a PlayStation 5 top 20-as eladási listájára is felkerült. A Legion azonban vegyes kritikákat kapott a rajongóktól. A Metacriticen az új rész átlagban 6,2 ponttal 'büszkélkedhet', ami meredek visszaesés a Watch Dogs 2 7,7-es értékéhez képest. Mivel egy filmet is tető alá akarnak hozni, a Ubisoft talán még megpróbálja a mainstream vonzerejére alapozva valamilyen módon folytatni a játéksorozatot, de erre csak az idő adhat választ.

A stúdió egyelőre nem nyilatkozott még a Watch Dogs sorozat jövőjéről.

Kövess Minket!



Gamer szótár