Még macskát is irányíthatunk majd az Assassin's Creed Hexeben

Még macskát is irányíthatunk majd az Assassin's Creed Hexeben

Nem egy hétköznapi főszereplőt irányíthatunk majd a kaland során.

Az Assassin's Creed Hexe-ről eddig elég kevés részletet lehetett megtudni. A franchise alelnöke és executive producere, Marc-Alexis Côté viszont utalást tett arra, hogy a játék különbözik majd a korábbi részektől, és éppen ezért a Ubisoft Montrealra bízták a munka oroszlánrészét. A hivatalos teaserből annyi azért kiderült, hogy fontos részét képezi majd a történetnek a boszorkányság, és a pletykák szerint a 16. századi Szent Római Birodalom idején, Közép-Európában játszódik majd.

Ezeket olvastad már?

Az Insider Gaming bennfentesei úgy tudják, hogy a játék még viszonylag korai stádiumban van, és várhatóan 2026-ban jelenik meg az Infinity platformon. Információik szerint a Hexe az elődökhöz képest lineárisabb élményt nyújt majd, és bár lesz benne néhány olyan elem, ami a nyílt világú felfedezésre hajaz, mégsem ez lesz benne a legfontosabb irányvonal. Ahogy arról már korábban beszámoltak, a Hexe-nek egyetlen női főszereplője lesz, akit az Elsa nevet kapta és természetfeletti képességekkel rendelkezik.

Bár az még nem világos, hogy vajon mennyi, és milyen képességekkel áldották meg a hölgyet, az Insider Gamingnek elküldött felvételek – amelyeket azzal a feltétellel küldtek el, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra, – már tartalmazzák az egyik ilyen képességet. A videóban az elmondottak alapján Elsa-t látszólag 16. századi német katonák üldözik, majd menekülésképpen egy varázslat segítségével megszáll egy közeli macskát. A játékos ezután macskát irányíthatja, és a cél, hogy elterelje a katonák figyelmét egy üvegpalack feldöntésével, amely a földön összetörik, amire odafigyelnek az üldözők is. A újságírók számára biztosított videó alapján sötét és komor környezetet atmoszférát majd, és egy nagyobb város macskaköves utcái sem hiányozhatnak.

A tervek szerint a játékban benne lesz a Fear System, amit legutóbb az Assassin's Creed Syndicate Hasfelmetsző Jack DLC-nél láthattunk. A 16. századi boszorkányperek során 1500 és 1660 között akár 80 000 boszorkánysággal megvádolt személyt is kivégeztek, így a félelemrendszer valamilyen formájának van értelme ebben a környezetben.

Kövess Minket!



Gamer szótár