A Sea of Thieves szebben fut PlayStation 5-ön, mint Xbox Series X-en

A Sea of Thieves szebben fut PlayStation 5-ön, mint Xbox Series X-en

Furcsa fordulat, hiszen az Xbox egyik saját játékáról beszélünk.

Az elmúlt hónapokban a Microsoft majd a Sony is bejelentette, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebb energiát fognak fektetni az exkluzív tartalmak készítésébe, és inkább azt helyezik előtérbe, hogy minél több játékos számára elérhetővé tegyék alkotásaikat. Ennek megfelelve mostanra több, eddig csak Xboxon elérhető játék is debütált a konkurens PlayStation konzolokon, méghozzá meglepő eredménnyel. A Hi-Fi Rush és a Pentiment után, most a Sea of Thieves is elérhetővé vált PlayStationön, és a közösség nagy meglepetésére szebben néz ki, mint az Xboxon, melyre eredetileg készült.

Ez a tendencia már az előbb említett Hi-Fi Rush és Pentiment esetében is megfigyelhető volt, de a Sea of Thieves azért egy más kaliberű játék. Az összehasonlítások viszont egyértelművé teszik, hogy PlayStation 5-ön szebben mutat, mint a legerősebb konzolként kikiáltott Xbox Series X-en. 

Bizarr belegondolni, hogy lassan a PlayStation a legjobb platformmá válik az Xbox-játékok számára. Minőségben a maximális grafikára felhúzott PC-s verzió szintjét hozza, amitől a Microsoft konzolja sajnos elmarad. Ez természetesen nem jó hír a cég számára, és felveti azt a kérdést, hogy miként nem képesek jobban optimalizálni a játékokat saját maguk számára. A Sea of Thieves egyébként olyan brutális rajtot vett PS-en, amibe először a szerverek is beleroskadtak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár