Mégsem annyira kelendő az Apple Vision Pro, változtat az Apple

Mégsem annyira kelendő az Apple Vision Pro, változtat az Apple

Nagyjából fele annyi eladással számolnak a jövőre nézve, mint azt eredetileg tervezték.

2024 elején vált elérhető az utóbbi évek egyik legnagyobb technológia újítása, az Apple Vision Pro. A megjelenését követően a jövőben érezhettük magunkat, hiszen a csapból is az folyt, hogy Amerikában az emberek mindenhova ezzel a fejükön mászkálnak, legyen szó metrózásról, sportról vagy akár esküvőről. Számtalan izgalmas és érdekes funkcióval rendelkezik az eszköz, azonban már a nagy felhajtás közepette is hallható volt pár kritikus hang, akik szerint mikor ezek már nem fognak az újdonság erejével hatni, semmi a hétköznapokban is hasznos felhasználási módja nem lesz a készüléknek. Alig két hónap telt el a debütálás óta, és a lelkesedés valóban jócskán alábbhagyott, ami természetesen az Apple-nek is szemet szúrt.

Ming-Chi Kuo – az almás cég elemzője – állítása szerint az Apple csökkentette is a 2024-ben szállítani tervezett Vision Prók számát – az eredeti 700-800 ezerről 400-450 ezerre. Pontosan még nem tudni, hogy mikorra tervezték az Egyesült Államokon kívüli piacokra való bevonulást, de ezek után minden bizonnyal eggyel óvatosabban állnak majd a dologhoz. Kuo tudomása szerint már a következő hónapban több helyen is elérhetővé teszik.

Ezeken felül az is kérdéses, hogy az Apple mikor áll elő a termék fejlesztett verziójával, melyen már köztudottan dolgoznak. Az elemző szerint 2027-ig nem érdemes jelentős frissítésre számítanunk, de ez csupán egy tipp. Mindenesetre már kevésbé izgatottan, de várjuk, hogy majd miként fogadják a terméket más országokban.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár