CS2: Javított Infernót és balkezes fegyvereket hozott a legújabb frissítés

CS2: Javított Infernót és balkezes fegyvereket hozott a legújabb frissítés

Tengernyi újdonságot kaptunk a Valve-tól Dust 2-n túl, amelyeknek bizonyára mindenki örülni fog.

Nem túl okos döntéssel kezdte a napot a Valve, hiszen Overpass helyére behozták Dust 2-t az aktív verseny pályák közé. Ennek ellenére azért van némi okunk örülni is, mert a frissítés összes többi pontját eltalálták a fejlesztők. Arról nem is beszélve, hogy Inferno átalakításán túl kaptunk néhány olyan, az életünket megkönnyítő módosítást is, amelyeket régóta szeretett volna látni a közösség. Szóval vágjunk is bele!

A legfontosabb egyértelműen az Infernót érintő két nagyobb változás. Egyrészt kikerült az A-felé vezető úton középről a fal, ami blokkolta a gránátokat. Másrészt banán elejéből is eltüntteték a felesleges, belógó boltívet, ezzel felszabadítva némi helyet. Továbbá eltűnt még néhány zavaró tárgy is a pályáról, mint például a B-lerakón található virágcserép, ami a BBQ-val szemben volt.

Forrás: Twitter/Jackyesports

Ezeket olvastad már?

A vásárlási menü is átesett némi ráncfelvarráson. Semmi egetrengető nem történt, de ami igen, annak biztosan örülni fog mindenki. Először is, a körök elején a vásárláskor már itt is láthatóak lesznek azok a fegyverek, amelyek a földön hevernek (az alábbi kép alján látható módon). Másodszor, a menü tetején kiírja a játék, hogy mi a legkisebb összeg, amellyel a következő kör elején rendelkezni fogunk, ezzel részben megválaszolva az örök kérdést, hogy spóroljunk vagy vásároljunk inkább.

Visszatért a cl_righthand is, méghozzá egy jelentős fejlesztéssel együtt. Mostantól ugyanis alapértelmezetten a H betű lenyomásával válthatunk, hogy bal vagy jobb kézben fognánk a fegyvert. Ha így teszünk, akkor mivel a szerver kezeli ezt a kliens helyett, már a nézők is látni fogják, hogy melyik kezünket használjuk. Tehát a profi meccseken is találkozhatunk majd balkezes játékosokkal. Egyébként az animációja miatt ez a kézváltogatás úgy néz ki, mint ha sprintelne a karakterünk, szóval ne lepődjetek meg, ha a jövőben mindenki így rohangál a késfenés helyett:

A HUD is kapott egy jópofa újdonságot. Ha gránátdobás előtt lenyomva tartjuk az egérgombot, akkor egy idő után megjelenik egy nagyobb célkereszt, ami segít beigazítani a tökéletes pozícióba az egerünket:

Minimális gazdasági változásokat is kaptunk még. Ezért a Zeus mostantól 0 helyett 100 dollárt ad killenként, a CZ75-Auto 100 helyett 300-at, az XM1014 pedig 900 helyett csak 600-at. Ezek aligha fogják felforgatni a játékot, de jó látni, hogy ha már a CT-k gazdaságát nem akarja rendezni a Valve, legalább az összképen hajlandó egy icipicit finomítani. A Zeus egyébként kapott még egy másik buffot is, ugyanis mostantól hangyányit gyorsabban lehet vele mozogni majd. Ezen felül még olyan apróságokat kaptunk, mint bugjavítások Overpasson, Nuke-on, Vertigón, Mirage-on és Office-on, vagy a PGL Major Koppenhága matricáinak 75%-os leértékelése.

Kövess Minket!



Gamer szótár