A pofátlanság netovábbja, pay to win skint villantott a Call of Duty

A pofátlanság netovábbja, pay to win skint villantott a Call of Duty

Rendszeresen megosztja a játékos közösséget a Pay to Win koncepció, aminek most a Call of Duty legújabb kinézetében nyilvánul meg, ami eltérő reakciókat váltott ki a játékosok körében.

A videójáték-iparban rendszeresen pumpál ki magából olyan játékelemeket, amikre mi játékosok szeretjük ráaggatni a Pay to Win jelzőt. Ez jelenthet egy valódi pénzért megvásárolható sokkal erősebb fegyvert, fizetéshez kötött előrejutást egy mobilos játékban vagy egy olyan kinézetet is akár, ami a fejlesztők akarata ellenére nyúlt kisebb vagy nagyobb játékbeli előnyöket. Érdemes itt olyan skinekre gondolni, ami nehezebben észrevehetők a pályán vagy hitboxuk nem teljesen egyezik meg a látottakkal. Az Activision most ötvözte a megvásárolható kinézeteket és a felgyorsított előre jutást és beraktak egy olyan kinézetet a Call of Duty-ba, amivel több XP-t kapunk és gyorsabban szintezhetjük fiókunkat.

Az új mechanikával úgy tudunk több tapasztalat pontot gyűjteni, ha barátainkkal játszva legalább egy ember valamelyik KILLER kinézetet használja. Ez a gyakorlatban legalább kettő fős csapatban dupla XP-t és dupla fegyver XP-t jelent, ha pedig találunk egy harmadik társat, akkor a battlepass-be kapott tapasztalat pont is kétszer annyit ér, mint előtte.

A játékosok gyorsan az Activision védelmére ugrottak, nem véletlenül. A Call of Duty-ban kifejezetten értéktelen a szint és a tapasztalat pont, ugyanis az új fegyverek és kiegészítők kioldásán kívül nem sok gyakorlati haszna van, az alap fegyverekkel pedig pont ugyan olyan effektíven tudjuk írtani ellenfeleinket, mint szintezéssel elérhető társaikkal. (Maximum kevésbé tudjuk igényeinkre alakítani a fegyvereket)

Ezeket olvastad már?

Leginkább a meta-t hajszoló játékosoknak lehet érdekes az újítás, akik igyekeznek mindig az adott frissítésben legjobbnak ítélt puskákat használni, amihez a tapasztalat pontokon kívül most már egy-két barát is szükséges.

Ti mit gondoltok a pay 2 win mechanikákról a játékokban?

Kövess Minket!



Gamer szótár