Hivatalos: Még idén bejelenti a Nintendo a Switch 2-t

Hivatalos: Még idén bejelenti a Nintendo a Switch 2-t

Maga a Nintendo elnöke, Furukava Suntaró, jelentette be az örömteli hírt a Switch utódjáról.

Már kiderült az elmúlt hetekben, hogy mikor kaphatjuk meg a Nintendo következő konzolját, az iparági pletykákban csak Switch 2 néven ismert eszközt. Az sem titok már, hogy ki gyárthatja a legfontosabb alkatrészeit és mik is lesznek benne pontosan. Sőt, még a joy-conok átalakításával kapcsolatban is hallottunk pár érdekességet. Az egyetlen dolog, amiben viszont nem voltunk eddig biztosak, hogy mikor jelentheti be a Nintendo a konzolt, mivel hivatalosan még szinte semmit sem kommunikáltak a japánok a masináról – egészen eddig.

Furukava Suntaró, a Nintendo elnöke, a cég pénzügyi beszámolójához csatolt nyilatkozatában végre a Nintendo Switch utódjának leleplezéséről is beszélt. Eszerint még ebben a pénzügyi évben bejelentik a konzolt, vagyis legkésőbb 2025 márciusáig kiderül, mivel készülnek. Aki viszont arra számít, hogy ez már a júniusra tervezett Nintendo Directen megtörténhet, csalódott lesz. Furukava ugyanis azt is hozzátette, hogy az az esemény kizárólag a játékokról fog szólni.

Ezeket olvastad már?

Az iparági pletykák általában azt mondják, hogy a jövő év elején kerülhet piacra a Nintendo Switch 2. Feltételezhetjük, hogy nem aznap, amikor a polcokra teszik és nem is egy-két hónappal azelőtt fogják bejelenteni. Tehát még 2024-ben mondani fog valamit a konzolról a Nintendo, ha tényleg az a cél, hogy jövő ilyenkor már a kezünkben tarthassuk a gépet. Ha a júniusi eseményükön ezt még nem teszik meg, akkor gyanús, hogy a nyáron már nem is fogják. Ugyanis a Gamescomot kihagyja a cég idén, pedig az igen jó hely lenne egy ilyen horderejű prezentációra. Talán akkor működhet a nyár, ha kifejezetten a Switch 2-es terveik miatt hagyják ki a kölni eseményt. Ellenkező esetben – ha végiggondoljuk – legkésőbb ősszel rendezni fognak egy önálló bemutatót.

Furukava teljes nyilatkozata a Switch 2 bejelentése kapcsán:

„Furukava vagyok, a Nintendo elnöke. Még ebben a pénzügyi évben bejelentjük a Nintendo Switch utódját. Már több mint kilenc év telt el azóta, hogy bejelentettük a Nintendo Switch-et 2015 márciusában. Júniusban tartani fogunk egy Nintendo Directet a Nintendo Switch-hez 2024 második felére tervezett szoftvereiről, de legyetek vele tisztában, hogy nem fogunk a prezentáció során a Nintendo Switch utódjáról beszélni.”

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések