Szinte meg sem szólal a főszereplő az új Mad Max filmben, de erre jó oka van

Szinte meg sem szólal a főszereplő az új Mad Max filmben, de erre jó oka van

Még a 2015-ös Mad Maxnél is kevesebb párbeszédet kapott Anya Taylor-Joy az új alkotásban.

Emlékszel még Tom Hardyra a Mad Max: A harag útjából? (Mad Max: Fury Road) Még annak ellenére is baromi jól festett a képernyőn, hogy nem éppen a szófosás vagy az ütős egysorosok voltak jellemzők rá. Nem volt olyan sok szövege a filmben Hardynak, de még így is emlékezeteset alakított.

Ezeket olvastad már?

Hamarosan befut a mozikba a Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga), amelyben nem láthatjuk őt – bár egyes pletykák szerint egy cameo erejéig feltűnik –, mégis sokan várják ezt az előzményfilmet. A fiatal Furiosát Anya Taylor-Joy kelti életre, és az a hír járja, hogy még Tom Hardynál is jóval kevesebb szövege van. Ha minden igaz, akkor mindössze 30 sornyi párbeszédet kap a kétórás játékidő alatt, de George Miller rendező ezt azzal magyarázta, hogy erre azért van szükség, mert így a cselekmény sokkal gyorsabb tempóban haladhat előre.

„A párbeszédekkel az a probléma, hogy hajlamosak lelassítani a dolgokat. A film egy olyan médium, amelyet gyakran a nagy sebesség mellett lehet a legjobban élvezni.”

Miller ugyanígy állt hozzá Hardyhoz is majd egy évtizeddel ezelőtt, de azért neki egy kicsit többet kellett csevegni a körülötte lévő karakterekkel, mint Taylor-Joynak, hiszen 63 sornyi párbeszédet tartalmazott számára az akkori forgatókönyv. A koncepció, miszerint a filmben Furiosa hallgatag lesz, alighanem érthető, miután már a trailer is tele van tömve akcióval.

A párbeszédek hiánya ettől függetlenül egyes nézőkre nem biztos, hogy jó hatással lesz, pedig Miller a Mad Maxben még a nagyon kevés szöveggel is ki tudta bontakoztatni Hardy karakterét, így valószínűleg Taylor-Joy esetében is működik majd a dolog.

„A Mad Max: Fury Road előkészítése során azt is megírtuk, hogy mi a helyzet Maxszel az előző éveket illetően, szóval van egy egész történetünk erről, amit szeretnék valamikor megcsinálni, ha lesz rá lehetőségem”.

Kövess Minket!



Gamer szótár