Egy hajszál választja el torzsit attól, hogy a világ legjobb csapatában játszhasson

Egy hajszál választja el torzsit attól, hogy a világ legjobb csapatában játszhasson

Papíron csakis az Overpass–Dust 2 cserén múlik, hogy füstbe megy-e torzsi és a MOUZ terve Belgrádban.

A hétvégén már második tier 1-es trófeáját emelhette a magasba torzsi, miután a MOUZ kiütéssel nyert a Vitality ellen az ESL Pro League 19. szezonjának fináléjában. A veretlen menetelést követően azonban nem a jól megérdemelt pihenés vár az egerekre, hanem a BetBoom Dacha belgrádi versenye. A félmillió dolláros összdíjazás több mint felét viheti innen haza a győztes, azaz majdnem a dupláját annak, amit a MOUZ zsebre tett Máltán. De ha ez sem lenne elég motiváció, akkor nem árt tudni még, hogy igen jó esélye van most torzsiéknak arra, hogy átvegyék a vezetést a HLTV világranglistáján is.

A tegnap este frissült rangsoron a FaZe az első, míg a MOUZ EPL-es bajnoki címvédése miatt már a második helyen tanyázik. Ráadásul csak 35 pont a különbség a két csapat között (982 vs 947), ami azt jelenti, hogy egy jó belgrádi szerepléssel a MOUZ simán az első helyre kerülhet egy hét múlva. Ez pedig nem csak a magyar AWP-s karrierje vagy en bloc a magyar CS szempontjából lenne új csúcs, hanem az orgjának is: két évtizedes fennállása óta először számítana a MOUZ a világ legjobb csapatának Counter-Strike-ban, mert ezidáig a második helynél messzebbre nem jutottak el. A FaZe-nek pedig nincs lehetősége ebbe beleszólni most, mert ők nem játszanak a BetBoom Dachán.

Ezeket olvastad már?

Bár nyilván egy bajnoki címmel együtt lenne megkérdőjelezhetetlen a MOUZ hatalomátvétele, valószínűleg a döntőt sem kell megnyerniük majd ahhoz, hogy az első helyre kerüljenek a HLTV ranglistáján. A FaZe biztosan pontokat veszít majd amiatt, hogy nem játszik a héten semmit, míg a MOUZ már a csoportkörben is összefuthat majd a top 10-es Virtus.próval vagy a top 20-as Falconsszal. Persze a nagyobb képet vizsgálva látható, hogy nem lesz sétagalopp a belgrádi verseny: a Spiritet nehéz eltenni láb alól, a VP electroNickal biztosan erősödött az EPL óta, a Heroic pedig leigazolta a gyengélkedő nicoodoz helyére az egy éven át kispadon ücsörgő degstert, aki nem szenved hiányt nyers tehetségből, ellenben igen nehezen jön ki a csapattársaival állítólag. Azonban úgy, hogy nincs itt a MOUZ nagy kriptonitja, valójában csak a nemrég történt Overpass–Dust 2 csere miatt kell aggódnia torzsiéknak, hiszen az egyik legjobb pályájákukat veszítették el a Valve variálása közben.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár