2024 második felének 5+1 legjobban várt filmjei, amelyre érdemes jegyet váltani

2024 második felének 5+1 legjobban várt filmjei, amelyre érdemes jegyet váltani

Folytatások, crossoverek, adaptációk, lesz itt minden ebben az esztendőben, mi szem-szájnak ingere.

Szóval, a hírek szerint Scarlett Johansson és Channing Tatum idén egy űrverseny-romkommal akarják belopni magukat a rajongók szívébe, Vigyél a Holdra (Fly Me to the Moon) címmel. Továbbá a Netflix még az év vége előtt bemutatja August Wilson Pulitzer-díjas színdarabjának, A zongoraleckének az adaptációját Samuel L. Jackson és John David Washington főszereplésével. De a stúdiók folyamatos késlekedése, a mesterséges intelligencia bizonytalan jövője és megannyi más probléma miatt, manapság már sosem lehetünk biztosak abban, hogy mennyire hihető egy film premierjének a dátuma. Elég csak a Kraven, a vadászra (Kraven the Hunter) gondolni, amely a nyár helyett decemberre lett átpakolva. Bár kecsegtető lehet a Pókember egyik legikonikusabb gonosztevőjével fémjelzett alkotás, a Sony eddigi szerencsétlenkedését látván akadnak bőven olyan produkciók, amiket sokkal jobban várunk Aaron Taylor-Johnson kalandjánál.

Bad Boys: Mindent vagy többet (Ride or Die)

Jelen állás szerint a negyedik Bad Boys-film cselekményét még továbbra is hét pecsétes titokként őrzik. Amit tudni lehet eddig: Will Smith és Martin Lawrence újra belebújik Mike Lowrey és Marcus Burnett bőrébe. Alexander Ludwig és Vanessa Hudgens, a Bad Boys for Life-osok pedig visszatérnek. Teljesen újoncként jelenik majd meg a vásznon Eric Dane, az új főgonosz, és Rhea Seehorn is, egy titokzatos, meg nem nevezett szerepben.

  • Premier: Június 14.

Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine)

Elképesztő sokan várják a Super Bowl LVIII alatt bemutatott Marvel alkotást, amelynek részeként Ryan Reynolds végre csatlakozhat az MCU-hoz, és még Hugh Jackmant is vissza tudta csábítani, hogy eljátssza Wolverine-t – pedig Feige óva intette tőle. Ha minden igaz, akkor ez a produkció megmentheti a haldokló franchise-t, és legalább akkorát szólhat, mint tavaly a Barbenheimer.

  • Premier: Július 26.

Borderlands

Készen állsz rá vagy sem, itt jön egy újabb adaptáció. A Mortal Kombat, a Super Mario Bros., a The Last of Us és a Fallout mellett az egyik leghíresebb videójáték a Borderlands. A film egy első személyű lövöldözős (FPS) játékon alapul, amely egy Pandora nevű bolygó pusztaságában játszódik. A modern horrorok egyik legnagyobb neve, Eli Roth rendezte, a főszerepekben pedig Cate Blanchett, Ariana Greenblatt, Kevin Hart és Jack Black látható.

  • Premier: Augusztus 9.

Alien: Romulus

Úgy hallottuk, hogy az Alien-univerzum következő része lesz az eddigi legbrutálisabb. És mivel Fede Alvarez uruguayi filmrendező mozgatja a szálakat, ez még be is igazolódhat: Alvareznek köszönhetjük az utóbbi évek legdurvább horrorfilmjeit és thrillerjeit, köztük a Don’t Breathe-t, Evil Deadet, és The Girl in the Spider’s Webet. A Romulus szereplői (Cailee Spaeny, David Jonsson, Aileen Wu) kénytelenek szembenézni a legfélelmetesebb életformával, és mint tudjuk, az űrben senki nem hallja majd a sikolyukat, vagy mégis?

  • Premier: Augusztus 16.

Joker: Kétszemélyes téboly (Folie à Deux)

Joaquin Phoenix megkapta az Oscar-díjat az első részben nyújtott alakításáért. Todd Phillips 2019-es filmjében Arthur Flecket játszotta, és gyakorlatilag kaptunk egy Joker eredettörténetet. A következő felvonásban Batman ugyan még nem, de Harley Queen, azaz Lady Gaga is csatlakozik hozzá. Jöhet az anarchia, a mániákus nevetés és az abszurd arcfestés, mindez musical formában.

  • Premier: Október 4.

Gladiátor 2

Több mint 20 évvel azután, hogy Ridley Scott elkészítette az ókori Rómában játszódó eposzát, készen állt ismét arra, hogy folytassa a Maximus Decimus Meridiusszal megkezdett történetet. De Russell Crowe, aki a rabszolgasorba taszított hadvezért keltette életre, nem tér vissza. Helyette az ír indie-sztár Paul Mescalé kerül a középpontba, aki Maximus legnagyobb rajongóját, az immár felnőtt Luciust alakítja. Rajta kívül olyan sztárok is feltűnnek majd a vásznon, mint Denzel Washington, Pedro Pascal és Connie Nielsen.

  • Premier: November 22.

Kövess Minket!



Gamer szótár