Akkor siker a Cyberpunk 2077, hogy nem győznek hálálkodni a fejlesztők

Akkor siker a Cyberpunk 2077, hogy nem győznek hálálkodni a fejlesztők

Óriási fejlődésen ment át a Cyberpunk 2077, ami mára már a világ egyik legjobb játéka!

Emlékszem, hogy anno rettentően szomorú voltam a Cyberpunk 2077-et ért kritikák miatt. Nem csak azért, mert nagyon vártam a játékot, aminek rajta messze elmaradt a várakozások mögött, de azért is, mert a jogos kritikák mellett sok abszolút nem jogosat is kapott. Nekem akkor egy középkategóriás, akkor már épp kiöregedő AMD-s gépem volt, ami megfelelt még a játék követelményeinek, de nem a kor csúcsa volt. Mégis, számomra abszolút élvezhető módon, majdnem maxos grafikán, stabil 80 fps körüli értékekkel futott a játék. Persze voltak bugok, de nem olyanok, mint amiktől hangos volt az internet. Lehet, hogy csak én voltam anno nagyon szerencsés, nem tudom, de a játékmegjelenésekor közel 120 órát öltem az első végigjátszásba és minden percét élveztem.

Annál jobban örülök viszont annak, hogy ma már nem csak én látom a Cyberpunk 2077 zsenialitását. A fejlesztők időt és energiát nem spórolva dolgoztak a játékon, hogy végül ne csak az alapjáték legyen parádés formában játszható, de egy DLC is megjelenhessen. Munkájuk gyümölcs pedig beérett, olyannyira, hogy ma már nem győznek hálálkodni a játékosok elismerései miatt.

A cikk írásának pillanatában, az utóbbi 30 napból 7090 pozitív értékelést kapott a játék Steamen, ezzel 95%-ra emelkedett a játék pozitív értékeléseinek aránya. Ezt pedig már a fejlesztők sem tudták szó nélkül hagyni, Pawel Sasko, a játék egyik küldetésdizájnere, így fogalmazott Twitteren:

„Nem tudjátok elképzelni mennyit jelent ez nekem. Sosem adtam fel és mindig hittem abban, hogy el tudjuk majd érni ezt a sikert, de picit féltem is tőle, hogy nem láthatom majd. Mindenkinek köszönjük a második esélyünket."

Te próbáltad már a Cyberpunk 2077-et? Ha nem, hát hidd el, mindenképpen érdemes legalább egy próbát tenni vele.

Kövess Minket!



Gamer szótár