A tökéletesnél alább nem adnak a GTA 6 fejlesztői, de hogyan hat ez a megjelenésére?

A tökéletesnél alább nem adnak a GTA 6 fejlesztői, de hogyan hat ez a megjelenésére?

A Take-Two Interactive CEO-ja szerint a GTA 6 egy rendkívüli cím, ezért nem elég, ha csak a bugokat gyomlálják ki belőle.

Múlt hét csütörtökön a Take-Two Interactive megtartotta a pénzügyi beszámolóját, mely során még azt is elárulta a cég, hogy nagyjából mikor jöhet ki az évtized legvártabb játéka, a GTA 6. A kiadó 2025 őszét lőtte be célnak, tehát valamikor ebben a három hónapos időintervallumban kaphatjuk meg a Rockstar Games következő mesterművét. De arról sajnos már nem esett szó, hogy ezen belül pontosan mikor is jön, vagy hogy lesznek-e esetleg a korábbi pletykáknak megfelelően csúszások.

Szerencsére Strauss Zelnick, a Take-Two ügyvezető igazgatója most mindenféle üzleti műsorban turnézik, miután kiderült, hogy a GTA 5 11 évvel a megjelenése után is jobb éves eladásokat termelt tavaly, mint a legtöbb AAA-s játék. Az egyik ilyen műsorban pedig segített árnyalni egy kicsit a fenti képet a GTA 6 kapcsán. Egy, a CNBC-nek adott interjúban ugyanis arról beszélt Zelnick, hogy hogyan döntik el valamely játékuk megjelenési dátumát, és érdekes módon nem csak az általában bevett gyakorlatukat fedte fel, hanem a GTA 6 különleges helyzetét is megmagyarázta ehhez képest.

Ezeket olvastad már?

„Vannak elemek, amelyeket mérni tudsz. Például a címben található bugok számát, és akkor mindannyian biztosra megyünk, hogy a megjelenéskor a lehető legkevesebb bug legyen benne. De a rendkívüli címek esetében rendkívüli elvárások vannak, és ez nem igazán a bugokról szól, hanem hogy soha nem látott élményt alkossunk, a Rockstar Games pedig a tökéletességet kergeti abban, amit csinál. A tökéletességet nyilván nehéz mérni, inkább szubjektív, mint objektív.”

Ennek fényében a CNBC műsorvezetője megkérdezte Zelnicket, hogy mennyire biztos abban a megjelenési időszakban, amit a pénzügyi beszámolójukban a GTA 6 kapcsán állítottak, amire ő a következő választ adta:

„Vannak csúszások az iparágban és mi sem vagyunk immunisak ezekre, de azért pontosítottuk az időzítését, mert nagyon magabiztosak vagyunk benne.”

Ha tehát amiatt aggódtál, hogy 2026-ra csúszik a GTA 6, egyelőre megnyugodhatsz, mert a Take-Two Interactive komolyan gondolja a 2025 őszi kiadást. Remélhetőleg ezzel együtt a hőn áhított tökéletességet és újszerűséget is sikerül leszállítaniuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN