A Twitch újra enged a meztelenkedésnek, azonban egy csavarral

A Twitch újra enged a meztelenkedésnek, azonban egy csavarral

Sokan csalódottak lesznek az új döntéssel kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy a Twitch véget nem érő harcot vív az olyan tartalomgyártókkal, akik testük mutogatásával szeretnének maguknak nézettséget, és pénzt generálni. A streamerek és a nézők körében is legnépszerűbb platformon az utóbbi években elszaporodtak az olyan adások, melyek során a középpontban valójában a közvetítők testi adottságai állnak. Természetesen a teljes meztelenkedés soha nem volt megengedett, azonban a legintimebb részek kitakarásával vagy lefestésével már meg is kerülhetőek a szabályok. Március végén számoltunk be arról, hogy a Twitch-nél végleg betelt a pohár, és búcsút vesz a mellektől és popsiktól, azonban ez nem tartott sokáig.

Sajnos kimondottan nagy népszerűségnek örvendnek az ilyen tartalmak, így sejthető volt, hogy a streamingszolgáltató nem szívesen válik meg tőlük. A minap bevezettek egy új funkciót, amivel a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik. Ezentúl a tartalomgyártóknak jelezniük kell, ha  felnőtteknek szóló tartalmat közvetítenek – amiben például szerencsejáték, szexuális tartalom, drog, káromkodás és olyan kényes tartalmak találhatóak, mint mondjuk a GTA-ban –, így a csatornájuk thumbnailje el lesz homályosítva azon nézők számára, akik nem szeretnétek találkozni a hasonló tartalmakkal, és bekapcsolják ezt az új funkciót.

Mostantól a beállításoknál a „tartalombeállítások" elemre kattintva változtathatjátok, hogy mely témákat szeretnétek elrejteni, illetve elhomályosítani a fentebb látható módon. Így legalább nem fogunk úton útfélen belefutni ezekbe, ha viszont valaki szívesen tölti hasonló streamek nézésével az idejét, akkor továbbra is megteheti Twitchen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár