18

Elmúltál már 18 éves?


/
LAN-on dől el a hétvégén a TippmixPro CS2 bajnoki címének sorsa

LAN-on dől el a hétvégén a TippmixPro CS2 bajnoki címének sorsa

Május 25-én és 26-án a budapesti Infinity Esport Bárban bizonyíthatnak Magyarország legjobb Counter-Strike 2 játékosai.

Nyolc csapattal indult el a TippmixPro CS2 Masters tavaszi kiírása, de mostanra már csak négyen maradtak abban a versenyben, amelynek tétje nem kevesebb, mint a kétmillió forintos összdíjazás oroszlánrésze, valamint egy esély, hogy a PERA-hoz hasonlóan az ESL Pro League-ben játszhassanak ősszel. Tehát a csoportkörök végeztével még bőven van miért játszania a továbbjutóknak, a nyomás pedig csak egyre nagyobb lesz, hiszen a rájátszást ezen a hétvégén LAN-on fogják lenyomni a csapatok.

A formátum az őszi TMP CS2 Mastershez hasonlóan működik, tehát vigaszágas-kiesési rendszerben, Bo3-akban küzdenek majd a résztvevők. De kik is lehetnek ott a budapesti Infinity Esport Bárban szervezett kétnapos finálén? Nos, az A-csoport legjobbjai a Spirit Gaming és a HeatWave eSport voltak, ám utóbbit a mai napon kizárták a szervezők, így az ellenük az alsó ági döntőben hajszálnyival elmaradó Bullpeek kapott egy esélyt a bizonyításra. A múlt hétvégi B-csoportban szerencsére nem voltak hasonló gondok, szóval ott a BUHAWI és a DEAC a magabiztos játékuknak hála könnyedén megszerezték a továbbjutást érő helyeket, amelyeket meg is tarthatnak.

Ezeket olvastad már?

A rájátszás május 25-én 11 órakor indul a Spirit és a DEAC összecsapásával, majd ezt 13:50-től a Bullpeek és a BUHAWI rangadója követi. Az első nap zárásaként a győztesek a végső döntőbe jutásért küzdhetnek majd egymás ellen 16:40-től. Tehát aki veretlenül végez szombaton, az kipihenten érkezhet a helyszínre vasárnap délután. A többiekre viszont vár az alsó ág a második napon, és itt már bizony a túlélésről szól minden: 11-től a nyitómeccsek veszteseit láthatjuk, 13:50-től pedig a bronzérem sorsa és a döntő másik résztvevője derül ki. A finálé 16:40-kor indul, és mivel Bo3-as, MR12-es CS2-ről van szó, valószínűleg pár óra leforgása alatt kiderülhet, hogy ki lesz a TippmixPro CS2 Masters tavaszi szezonjának bajnoka.

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan alakul a TMP rájátszása, akkor kövessétek a tornát Facebookon, Twitteren és TikTokon, továbbá az élő közvetítésünkön, amit a twitch.tv/esport1tv csatornán találtok majd – műsorkezdés 10:30-tól! Ha pedig személyesen szurkolnál kedvenceidnek vagy csak szeretnél találkozni más Counter-Strike rajongókkal, akkor a rendezvény ideje alatt gyere el az Infinity Esport Bárba – a belépés ingyenes, további infók a Facebook-eseményen.

Kövess Minket!



Gamer szótár